Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Temmuz 2015 04:52

Suriye sınırına 2 milyarlık proje

TSK, sınırda IŞİD ile PYD’nin güçlenmesi ve yabancı savaşçıların geçişini engellemek için 2 milyar liralık güvenlik projesi hazırladı.

Suriye sınırına 2 milyarlık proje
suriye, sınır, proje,

Proje; engel, gözetleme ve komuta kontrol sistemlerinden oluşuyorTürk Silahlı Kuvvetleri (TSK); IŞİD, PYD ve diğer terör örgütlerinin sınırın Suriyekesiminde etkinliklerini artırmasının Türkiye için ulusal bir tehdit oluşturması ve yabancı savaşçıların geçişlerini engellemek için maliyeti 2 milyar lira olarak hesaplanan yeni bir sınır güvenliği projesi hazırladı.Suriye Sınırı Fiziki Güvenlik Sistemi projesinin ana unsurlarını; sınıra beton duvar, gözetleme kulesi, asfalt devriye yolu, güçlendirilmiş kafes tel engeli, aydınlatma sistemleri, etkin hudut birlikleri, balon ve İHA’lar ile havadan mobil zırhlı araçlar ile de karadan gözetleme oluşturuyor.  
 
Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, Suriye sınırının güvenliğini sağlamaya yönelik projeler ve yakalanan yabancı savaşçılarla ilgili bir bilgi notu hazırladı. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ve 4 milyar 283 bin lira maliyet öngörülen Entegre Sınır Güvenlik Sistemi (ESGS) projesi, Bakanlar Kurulu’na sunum aşamasına geldi.

911 KM'Yİ KAPSIYOR

Bu proje ile Türkiye’nin 2 bin 949 kilometrelik tüm kara sınırlarının 7/24 ve 365 gün esası ile gözetlenmesi, güvenli hale getirilmesi, yasa dışı geçişlerin ve sınır aşan suçların önlenmesi amaçlanıyor. Entegre Sınır Güvenlik Sistemi devreye girene kadar Suriye’deki kargaşa ortamı dikkate alınarak, Suriye Hududu Sınır Fiziki Güvenlik Sistem Projesi (SFGS) geliştirildi. SFGS projesi, 911 kilometrelik Suriye sınırını kapsıyor.

Bu iki büyük projenin yanı sıra Suriye sınırında güvenlik zafiyeti nedeniyle mevcut fiziki güvenliği takviye maksadıyla hudut engel sisteminin gözden geçirilmesine yönelik olarak mülki makamlarla koordineli çalışmalar da yürütülüyor.

Suriye sınırına 2 milyarlık proje

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...