Tgrt Haber
23 Eylül 2015 02:25

Tagesspiegel, 'Volkswagen CEO'sunun görevine son verildi'

Alman Tagesspiegel Volkswagen CEO'su Winterkorn'un görevine son verildiğini yazdı. Haberin global çapta ses getirmesinden sonra Volkswagen bir açıklama yaptı ve görev değişimi iddialarını saçma bulduğunu ifade etti.

Tagesspiegel, 'Volkswagen CEO'sunun görevine son verildi'
volkswagen,

Alman Tagesspiegel Volkswagen CEO'su Martin Winterkorn'un görevinden alındığını iddia etti. Winterkorn'un yerine Porsche'nin CEO'su Matthias Mueller'in geleceği ifade ediliyor. Haberin yayımlanmasından hemen sonra Volkswagen sözcüsü yaptığı bir açıklamayla görev değişimi iddialarını yalanladı ve saçma bulduğunu ifade etti.

GAZ EMİSYONUNU MANİPÜLE ETMEKLE SUÇLANIYOR

Tagesspiegel'in haberine göre görev değişikliğinin resmi olarak cuma günü yapılacak yönetim kurulu toplantısının ardından duyurulması bekleniyor. Volkswagen ABD’de açılan bir soruşturma sonrası dizel motorlarının gaz emisyon oranlarını manipüle etmekle suçlanıyor. Volkswagen'ın gaz emisyon karamlarını manipüle ettiği iddia edilen araçların adedi dünya çapında 11 milyon adet.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...