Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ocak 2014 10:13

Taksit sınırlaması ne zaman başlıyor

Gıda, yemek, akaryakıt, kuyum ve cep telefonu alışverişlerinde yarından itibaren taksitlendirme yapılamayacak. Diğer ürünlerde ise taksit süresi 9 ayı geçemeyecek.

Taksit sınırlaması ne zaman başlıyor
Taksit sınırlaması, Taksit sınırlaması ne zaman başlıyor, kredi kartı, gıda, yemek, akaryakıt, cep telefonu,

Gıda, yemek, akaryakıt, kuyum ve cep telefonu alışverişlerinde yarından itibaren taksitlendirme yapılamayacak. Diğer ürünlerde ise taksit süresi 9 ayı geçemeyecek. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) bazı ürünlerde kredi kartına taksit sayısını 9 ile sınırlandıran, bazı ürünlerde ise tamamen kaldıran Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliği yarın yürürlüğe girecek. Buna göre, mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi 9 ayı geçemeyecek.  
Mobilya ve beyaz eşya satışlarında taksit sayısı 9 ayla sınırlı tutulurken, kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalar ile yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında ise taksit uygulanamayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...