Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Şubat 2014 16:45

Taksit sınırlandırılmasına bankalardan yeni yöntem

Esnaftan sonra, kredi kartına getirilen sınırlandırmayı aşmak için bankalar da yeni bir yöntem geliştirdi.

Taksit sınırlandırılmasına bankalardan yeni yöntem
kredi kartı, taksit, esnaf, yöntem, firma, müşteri, hizmet, düzenleme, esnaf, bedava, bankalar

Firmalarla anlaşan bazı bankalar, alışverişi bireysel krediye çevirip taksitlendiriyor. Bazı bankalar da, tek kalemde yapılan 100 liranın üzerindeki kredi kartı harcamalarını, müşteri hizmetlerine telefon edildiğinde taksitlendiriyor. 1 Şubat'tan itibaren altın ve cep telefonu satışlarına taksit sınırlandırılması getirilmişti...
Bu düzenleme üzerine esnaf da "kılıf alana telefon bedava" ve "12 taksitli hediye kartı" yöntemlerini geliştirmişti... Esnafın ardından şimdi de bankalar, yeni arayışlar içinde girdi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, bazı bankalar firmalarla anlaşma yapıyor ve alışverişleri bireysel krediye çevirip taksitlendiriyor.
Sistem ise şöyle işliyor. Tüketici beğendiği cep telefonu veya mücevheratı kredi kartı ile alıyor. Taksit sınırlandırması olduğu için firma tek çekimle alışverişini yapıyor...İşte burada bankalar devreye giriyor..Tüketici, elindeki kredi kartı slibi ile bankaya giderek, alışveriş yaptığını belgeliyor. Bunun üzerine banka, tüketiciye ürün için ödediği parayı verip karşılığında 12 taksitli bireysel kredi açıyor. Böylece, tüketici peşin aldığı ürünü taksitle ödeyebiliyor. Bazı bankalar ise, tek kalemde yapılan 100 liranın üzerindeki kredi kartı harcamalarını, müşteri hizmetlerine telefon edildiğinde küçürk bir komisyon karşılığında taksitlendiriyor.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yetkilileri ise, bankaların tüketici kredisi vermelerinin önünde bir engel olmadığını vurguladı. Yetkililer, bankaların bu tür alışverişleri de kredilendirebileceklerini belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...