Tgrt Haber
19 Ağustos 2021 15:49

Taliban geçiş ücretini kaldırdı: Pakistan ile ticari hareketlilik arttı

Pakistan'ın Afganistan ile ikili ticareti, Taliban'ın pazar günü Kabil'in kontrolünü ele geçirmesinden sonra ani artış yaşadı. Pakistan-Afganistan sınırındaki ticari hareketliliğinin arttığı bildirildi.

Taliban geçiş ücretini kaldırdı: Pakistan ile ticari hareketlilik arttı
taliban,pakistan,afganistan

Pakistan’da İngilizce olarak yayımlanan Dawn Gazetesi’nin gümrükten elde ettiği verilere dayandırdığı haberde, 15 Ağustos’ta sınır kapılarından ithalat ve ihracat için mal taşıyan 475 tır geçiş yaparken, 17 Ağustos’ta ise sınır kapılarından geçen tırların sayısı 1123 oldu. Üst düzey bir gümrük yetkilisi, bu rakamın daha da artmasını beklediklerini söyledi.

Yetkililer, sınırdaki Afgan yetkililerinin Pakistan’a dönecek şoförlerinden 116-290 dolar arasında para istemesinin, sınırlardan geçen tır sayısının düşmesine yol açtığını belirtiyor. Taliban’ın Kabil’i ele geçirmesinin ardından ise söz konusu ücretin istenmediği aktarıldı.

Kabil ile İslamabad arasındaki gergin ilişkiler sebebiyle iki ülke arasındaki ticaret hacmi, 2020’de 754 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Bu rakam daha önce 1,5-2 milyar dolar civarındaydı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...