Tgrt Haber
21 May 2015 18:34

Taner Yıldız'dan 'ucuz mazot' vaadine tepki

Muhalefetin ucuz mazot vaadine tepki gösteren Yıldız, "Vatandaşın, çiftçinin ümitleriyle oynamayacaksınız" dedi.

Taner Yıldız'dan 'ucuz mazot' vaadine tepki
taner yıldız, ucuz mazot, tepki,

Karaburun'da 27.5 megavat kapasiteli Salman Elektrik Enerji Santrali'nin açılış töreninde konuşan Bakan Yıldız seçim kampanyalarında muhalefetin ucuz enerji ve 1.5 liraya mazot vaatlerini değerlendirdi. Muhalefet partilerine, hem sektörle hem de vatandaşın ümidiyle oynamama çağrısında bulunan Yıldız, "Biz, ciddi bir iş yapıyoruz. Ülkeyi yönetiyor, Türkiye'nin büyümesini idare ediyoruz. Bu tür vaatlerin, vatandaşlarımız tarafından rağbet edilmeyen vaatler olduğunun bilinmesi lazım. Siz kalkıp da 1.5 liraya TÜPRAŞ'ın kapısından bidonlarla mazot satmayacaksınız, vatandaşın, çiftçinin ümitleriyle oynamayacaksınız" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın belli miktara kadar 'ücretsiz elektrik' vaadiyle ilgili olarak da Yıldız, "Selahattin Demirtaş, kayıp kaçakların önlenmesiyle alakalı istismar ettiği Kürt vatandaşlara çağrıda bulunsun, hem kul hakkının hem devlet hakkının olduğunu söylesin. Kayıp kaçakları en aza indirmeyle alakalı beraber olalım" dedi.

TORBALI'DA AÇILIŞ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız daha sonra Torbalı'ya geçerek boru profil üreten Meko Metal'in 80 milyon liraya mal olan yeni tesisini açılışını gerçekleştirdi. Hyundai, BMC, Fiat, Renault ve Krone gibi otomotiv markalarına çeşitli parçalar üreten kuruluşun, 80 milyon liraya mal olan yatırımının açılış törenine Enerji Bakanı Taner Yıldız'la birlikte, İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve çok sayıda davetli katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...