Tgrt Haber
13 Ağustos 2021 09:50

Tarihin en büyük kripto para soygunuydu: Hırsızlar 600 milyon doları iade etti

Kripto para platformu Poly Network'ün sistem açığından yararlanarak 600 milyon değerinde kripto para çalan siber hırsızlar, aldıklarının büyük bir bölümünü iade etti.

Tarihin en büyük kripto para soygunuydu: Hırsızlar 600 milyon doları iade etti
kripto para,,siber saldırı,,bitcoin,

Bilgisayar korsanları, şimdiye kadarki en büyük kripto para soygunlarından birine imza atmış ve Blockchain sitesi Poly Network’ün sitemlerindeki güvenlik açığından faydalanarak 600 milyon dolar değerinde olan binlerce dijital token almıştı. Saldırıda yaklaşık 267 milyon dolarlık Ether, 252 milyon dolarlık Binance coin ve 85 milyon dolarlık USDC tokeni kayıplara karışmıştı.

Bu gelişmenin ardından hırsızlara iletişim kurma ve çalınan varlıkları iade etme çağrısı yapılırken, Binance CEO’su Changpeng Zhao da, firmasının siber saldırıdan haberdar olduğunu, ancak şu durumda yapılabilecek çok fazla şeyin olmadığını söyledi. Zhao ayrıca proaktif olarak yardım etmek için tüm güvenlik ortaklarıyla koordineli olarak çalışma halinde olduklarını da belirtmişti. 

SİBER HIRSIZLAR GERİ ADIM ATTI

Birkaç gün önce yaşanan bu gelişmenin ardından kripto hırsızları dijital paraları iade etme kararı aldı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Poly Network, kripto paraların kendisi ve bilgisayar korsanı tarafından kontrol edilen çoklu imzalı bir dijital cüzdana aktarıldığını belirtti.

SADECE TETHERLER İADE EDİLMEDİ

Poly Network, iade edilmeyen tek dijital paranın hafta başında kripto para şirketi Tether tarafından dondurulan 33 milyon dolar değerindeki tether kripto paraları olduğunu açıkladı.

Kripto izleme şirketi Elliptic'in kurucusu Tom Robinson'un Twitter'dan paylaştığı dijital yazışmalara göre, siber soygunu gerçekleştirdiğini iddia eden kişi, çalınan varlıkları iade etmesi koşuluyla Poly Network'ün kendisine 500,000 dolar ve adli muafiyet teklif ettiğini açıkladı.

Genel kripto piyasasında suçtan kaynaklanan kayıplar, 2020’nin tamamı için 1,9 milyar dolar ve 2019’da 4,5 milyar dolara kıyasla net bir şekilde 681 milyon dolarlık düşüş yaşadı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...