Tgrt Haber
20 Temmuz 2022 06:19 - Güncelleme : 20 Temmuz 2022 09:11

Piyasaya göre ürünler yüzde 50 düşük satılıyor! Tarım Kredi Kooperatifi marketlerine vatandaşlar akın etti

Son dönemde zincir marketlerin ürünlere fahiş fiyat ile satması ve etiket kardeşliği vatandaşları Tarım Kredi Kooperatiflere olan ilgisini arttırdı. Piyasaya göre yüzde 50’ye varan indirimle satılan ürünlere ilişkin TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, vatandaşın ilgisinden memnun olduklarını söyledi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Piyasaya göre ürünler yüzde 50 düşük satılıyor! Tarım Kredi Kooperatifi marketlerine vatandaşlar akın etti
Tarım Kredi Kooperatifi marketleri,fiyat,ürün

Türkiye’de enflasyonun yüzde 78,62 olması ve döviz kurundaki yükseliş temel gıda fiyatlarını da vurdu. Üreticiler ürünlerine gider karşısında ürünlerine mecburen zam yapmak zorunda kaldı. Ancak aracılar ile birlikte vatandaşın sonrasına üreticiden fiyatı katlanarak geldi. Bir de üzerine zincir marketlerin fahiş fiyat koyması ve etiket kardeşliği eklenince yaşanan durumdan tepki sesleri daha yüksek sesle söylenmeye başlandı. Ekipler gelen şikayetler sonrasında marketlere yönelik denetimlerini sıklaştı ve çok sayıda ceza kesti.

TARIM KREDİ KOOPERATİFİ MARKETLERİ NEFES OLDU

Tarım ve gıda ürünlerinde fırsatçılara karşı piyasa uygun ürün satışa yapan Tarım Kredi Kooperatifi marketleri vatandaşa adeta nefes oldu. Başta hububat olmak üzere birçok ürünü piyasa fiyatlarının altında satan Tarım Kredi Kooperatifleri marketleri vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

YARI FİYATINA SATIŞ SUNULUYOR

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, TMO’nun faaliyetleri hakkında milletvekillerine yaptığı bilgilendirmede, ürünlerin Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde ve PTT-AVM üzerinden tüketicilere buluştuğunu söyledi. Güldal “Özellikle satış rakamlarımız piyasanın yaklaşık yüzde 40, yüzde 50 daha altında ve bu noktada tüketicilerimiz yoğun bir rağbet gösteriyorlar, özellikle bakliyat ürünlerinde bu satışları gerçekleştiriyoruz” dedi.

REKOLTE VE STOK PROBLEMİ YOK

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye’nin hububat konusunda arz güvenliği problemi olmadığını belirterek, 2022 yılı için iç piyasadan yüksek stok oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Güldal, milletvekillerine yaptığı bilgilendirmede “2022’de Türkiye’nin büyük ölçüde arz güvenliğini sağlayacak bir rekolteyi ve üretimi sağlayacağını düşünüyoruz. Bütün amacımız ve hedefimiz iç piyasadan stok oluşturmak ve bunun için fiyatlandırma yapmak. TMO olarak geçici alım merkezleri açıyoruz. 2022 yılında mümkün olduğu kadar en yüksek rekolteyi, en yüksek stoku yurt içindeki üreticilerimizden temin etmek istiyoruz” dedi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Esin sezer 18 Ağustos 2022 17:35

Coffe mate fiyatı 55 tl bu kadar olmaz etiketin resmini çektim ama size yollayamıyorum istambul bahçelievler gelincik sok bitiminde bulunuyor market

İbrahim 21 Temmuz 2022 09:35

Bizim buradaki şubesi diyer marketlerden daha pahalı Bağcılar Demirkapı mah. İst

Kenan21 Temmuz 2022 03:07

Fiyatlar çoğu Market'in %10 üstünde

Mehmet21 Temmuz 2022 00:13

Neyin algısını yapıyonuz.siz uzayda mı yaşıyonuz. Bahsettiğiniz tarım kredi nerede. Diğer marketlerden pahalı derseniz inanırım. Algı yapmadan doğru dürüst haber yapın bizde okuyalım.

Tufan20 Temmuz 2022 21:57

Nerede % 50 indirim merak ettim. Şaka mısınız ?

Hasan Kaymak 20 Temmuz 2022 20:47

Nerde indirim piyasadan bile pahalı ayıp bu vatandaşı kör yerine koymayın

Nuri rızhal 20 Temmuz 2022 19:29

Yalan haber hiç öyle bişey yok

serdar20 Temmuz 2022 19:06

YALAN...

Yalan haber yapmaktan usanmadıniz v20 Temmuz 2022 17:46

Yalan haber yapmaktan usanmadıniz.nerede ucuzluk?

Mustafa 20 Temmuz 2022 09:15

Yüz elli ucuzluk nerede bize denk gelmiyor yüzde beş bile olsa ne mutlu bize

Sonraki Haber Yükleniyor...