Tgrt Haber
23 Aralık 2021 19:23

Tarım Kredi marketlerde indirim: Fiyatlar yüzde 30 aşağı çekildi

Dövizdeki düşüşün ardından vatandaşlar market fiyatlarının da aşağı inmesini beklerken, Tarım Kredi Kooperatifi beklenen indirimin fitilini ateşledi. Vatandaşların yanında olmak için girdi fiyatlarındaki indirimi beklemeden ürün fiyatlarını düşürdüklerini söyleyen Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ Genel Müdürü Bayramali Yıldırım, "Dün yaptığımız çalışmayla beraber yüzde 30'a varan indirimlerimizi fiyatlarımıza yansıttık" ifadelerini kullandı.

Tarım Kredi marketlerde indirim: Fiyatlar yüzde 30 aşağı çekildi
tarım kredi,kooperatif,market,fiyat,indirim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "kur korumalı TL mevduatı" sistemini duyurmasının ardından döviz kurundan yaşanan sert düşüş, market fiyatlarına yansımamıştı. Ancak beklenen indirimin fitilini Tarım Kredi Kooperatifi ateşledi ve temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatını düşürdü.

Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ Genel Müdürü Bayramali Yıldırım, dövizdeki düşüşün market ürünlerinin fiyatına etkisini değerlendirdi. Son 3 ayda döviz kurlarında spekülatif bir artış olduğunu vurgulayan Bayramali Yıldırım, "Bu aslında Türkiye gerçeklerinde olmayan bir yükselişti. Buna bağlı olarak girdi fiyatları çok arttığı için gıda ürünlerinde de fiyatlar arttı" şeklinde konuştu.

"GİRDİ FİYATINDA İNDİRİMİ BEKLEMEDEN İNDİRİMİ FİYATLARA YANSITTIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni tedbirleri açıklamasından sonra dövizde devam eden geri çekilmeye işaret eden Yıldırım, "Girdi maliyetlerinde de bir indirim olması normaldir. Biz Tarım Kredi Kooperatif Market olarak vatandaşlarımızın yanında yer almak için girdi fiyatlarında indirim olmasını beklemeden indirimleri fiyatlarımıza yansıtmaya başladık. Dün yaptığımız çalışmayla beraber yüzde 30'a varan indirimlerimizi fiyatlarımıza yansıttık" dedi.

Yıldırım, piyasayı regüle etme görevleri olduğunu belirterek, "Fiyatlar yukarı doğru çıkarken fiyatlarımızı aşağıda tutarak regülasyon görevinde öncülük yaptık, şu anda fiyatlarımızı aşağı alırken ilk hareketi yaparak da piyasada öncülük yaptık" ifadelerini kullandı.

Tarım Kredi marketlerde indirim: Fiyatlar yüzde 30 aşağı çekildi

"ÜRETİCİ FİRMALAR DA FİYATLARA YANSITMALI"

Üretici firmaların girdi maliyetleri düştüğü için bunu fiyatlara yansıtması gerektiğine dikkati çeken Yıldırım, konunun sosyal sorumluluk boyutunun da olduğunun altını çizdi.

Bakliyat grubu, yağ, deterjan ve kozmetik grubu gibi birçok üründe indirim yaptıklarını söyleyen Yıldırım şöyle devam etti:

AYÇİÇEĞİ, UN, TUVALET KAĞIDINDA İNDİRİM...

"Un fiyatlarımızı yüzde 27 aşağı çektik, ayçiçeği yağında yüzde 11 civarında indirim oldu, tuvalet kağıtlarında yüzde 30'a yakın indirim yaptık. Temel ihtiyaçlarda indirimlerimizi hızlıca yaptık. Bu çalışmamız devam edecek. Biz devam ettikçe inanıyorum ki perakende sektöründe bizi takip edenler de indirim yapmak zorunda kalacak."

Tarım Kredi olarak çiftçilerden ürün almaya devam ettiklerini söyleyen Yıldırım, piyasayı regüle etmek için patates ve soğan gibi ürünleri depoladıklarını söyledi. Tarım Market sayısını artırmaya devam ettiklerini dile getiren Yıldırım, Mart 2022'de 1000 mağazaya ulaşacaklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...