Tgrt Haber
10 Temmuz 2021 11:48

Tarımsal destek ödemeleri sorgulama: Tarımsal destek ödemeleri yattı mı?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün itibariyle Tarımsal destek ödemeleri kapsamında 402,5 milyon liralık ödemelerin başladığını açıkladı. Vatandaşlar, “Üretici destek bilgileri sorgulama, tarımsal destek ödemeleri nasıl sorgulanır?” gibi soruların cevaplarını arıyor.

Tarımsal destek ödemeleri sorgulama: Tarımsal destek ödemeleri yattı mı?
Tarımsal destek ödemeleri,Tarımsal destek ödemeleri sorgulama,Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım sektörünün gelişmesi ve kalkınması için tarım desteği imkanı, çiftçiler için oldukça büyük önem taşıyor. Bu destekler sayesinde tarım ve hayvancılığı gelişirken ileriye yönelik hedeflerin de gerçekleşmesi sağlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün yaptığı açıklamada, “Üreticilerimize yaklaşık 420,5 milyon liralık destek ödemelerine bugün başlıyoruz” ifadelerini kullandı. Yani tarımsal destek ödemeleri dün itibariyle başladı.

Bakan Pakdemirli sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği kapsamında 15 ilde (Adıyaman, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Edirne, İzmir, Karaman, Kırşehir, Manisa, Nevşehir, Samsun, Sivas, Uşak ve Yozgat'ta) 18 bin 787 üreticimize 57 milyon 892 bin 611 lira,

- Çay budama tazminatı kapsamında 302 milyon 215 bin 668 lira,

- Çay budama masrafı kapsamında 4 milyon 353 bin 78 lira,

- Bitki Karantinası desteği kapsamında, 600 işletmeye 24 milyon 251 bin lira,

- AR-GE desteği kapsamında, 48 projeye 8 milyon 26 bin lira,

- Hayvan Genetik Kaynaklarını Koruma desteği kapsamında 10 projeye 3 milyon 325 bin lira olmak üzere toplamda 420 milyon 412 bin TL'lik destekleme ödemesi bugün üreticilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.

TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ SORGULAMA EKRANI

Tarımsal destek ödemelerinden faydalanacak vatandaşlar, söz konusu ödemelerini e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifre bilgilerini girerek Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hizmetlerinden destek ödemelerini sorgulayabilir.

Tarımsal destek ödemelerini sorgulamak için tıklayın.

ÇAYKUR BUDAMA PARASI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bakan Pakdemirli, Çay Budama Masrafı (ÇAYKUR) için 4.586.293 TL destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılacak ödemeler, Çaykur hesaplarına yatırıldı. Ödemeler, Çaykur tarafından üreticilerin hesaplarına gece yarısından itibaren aktarılacak.

Üretici destek bilgilerini sorgulamak için tıklayın

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...