Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Mart 2016 08:04

Taşeron işçileri için kadro müjdesi yolda

Hükümet, taşeron işçilerinin kamuda istihdamına yönelik düzenlemede son aşamaya geldi.

Taşeron işçileri için kadro müjdesi yolda
taşeron, kadro,

21 Mart'a kadar TBMM'ye sevk edilecek düzenleme ile taşeronda çalışan işçilerin bir bölümü kadroya alınacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, önceki gün Bakanlar Kurulu'na brifing verdi. Hükümet, asıl işlerde çalışan taşeronların kadroya alınmasını hedefliyor. Yaklaşık 100-150 bine yakın taşeron işçinin bu düzenlemeden yararlanacağı tahmin ediliyor. Hükümet, alt işverenlik çerçevesinde asıl işlerde çalışanların kamuda istihdamına yönelik olmak üzere geçiş koşulları, süre ve uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirleyecek. Hangi taşeron işçilerin kadroya alınacağı ile ilgili bir liste hazırlandı. Temizlik, güvenlik ve yemek gibi yan işlerin dışındaki asli işleri yapan işçilerin kadroya alınması hedefleniyor.

Ancak hükümetin son dakika sürpriziyle asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapmadan 600-650 bini bulan taşeron işçilerini kadroya alabileceği de konuşuluyor. Maliye bürokratlarının böyle bir tasarrufta bulunma ihtimalinin düşük olduğu kaydedilse de birçok yetkili, "Bu kişiler zaten kamuda çalışıyor" görüşünü ifade ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...