Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Mart 2019 11:06

TBB'den KOBİ Değer Kredisiyle ilgili açıklama

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı KOBİ Değer Kredisi-2 hakkında bilgilendirme yaptı.

TBB'den KOBİ Değer Kredisiyle ilgili açıklama
tbb,kobi değer kredisi,türkiye bankalar birliği,kobi değer kredisi 2

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı KOBİ Değer Kredisi-2 hakkında bilgilendirme yaptı.

Türkiye'deki üretim ve ticaret başta olmak üzere, tüm sektörlerde faaliyet gösteren ekonominin can damarlarından olan KOBİ’lere yönelik uygun koşullarda finansman imkanı sunan KOBİ Değer Kredisi'nin 2019 yılı başında 14 bankanın (Ziraat Bankası, T. Garanti Bankası, Akbank, Yapı ve Kredi Bankası, T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, QNB Finansbank, Denizbank, Türk Ekonomi Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Şekerbank, Alternatif Bank, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası) katılımıyla uygulamaya alındığı açıklandı. Bu paketin ile kısa sürede yaklaşık 80 bin 269 KOBİ’nin toplam 25 milyar TL tutarında likidite imkânına sahip olduğu belirtildi. 

KOBİ’lerin bu pakete olan yoğun ilgisinin devam etmesi ve sektör ihtiyaçları çerçevesinde paketin kapsamı genişletilerek KOBİ Değer Kredisi-2 yeni kredi paketi hazırlandığı kaydedilirken, Hazine ve Maliye Bakanlığının 20 milyar TL’lik kefalet desteği ile toplam 25 milyar TL kredi hacmi oluşturulması amaçlandığı bildirildi. Önümüzdeki haftadan itibaren kullanıma açılacak olan pakete 17 bankamız iştirak edecek. 

Paketten, sektör kısıtı olmaksızın 125 milyon TL’ye kadar cirosu olan KOBİ niteliğine sahip işletmeler faydalanabileceği de belirtildi. 

KOBİ Değer Kredisi - 2 paketi temel özellikleri: 
Krediler; ciro ve faaliyet alanına göre değişmek üzere azami 1,5 milyon TL’ye kadar kullandırılabilecek. 
Kredilere Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti sağlanacak. 
Kredilerde vade, 6 ayı anapara ödemesiz olmak üzere, toplam 36 ay olarak belirlendi. 
Kredilerde aylık yüzde 1,54, yıllık yüzde 18,48 faiz oranı uygulanacak. 

Katılan bankalar şöyle sıralandı; 
TC Ziraat Bankası 
T. İş Bankası 
T. Garanti Bankası 
Akbank 
Yapı ve Kredi Bankası 
T. Halk Bankası 
T. Vakıflar Bankası 
QNB Finansbank 
Denizbank 
Türk Ekonomi Bankası 
Kuveyt Türk Katılım Bankası 
ING Bank 
Türkiye Finans Katılım Bankası 
Albaraka Türk Katılım Bankası 
Şekerbank 
Ziraat Katılım Bankası 
Vakıf Katılım Bankası 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...