Tgrt Haber
07 Temmuz 2021 14:37

TBMM personel alımı: TBMM 35 personel alımı başvuru şartları neler?

TBMM Başkanlığı 35 personel alımı gerçekleştirecek. TBMM, personel alımı için sınav duyurusunda bulundu. Peki, TBMM personel alımı ne zaman yapılacak? TBMM 35 personel alımı başvuru şartları neler?

TBMM personel alımı: TBMM 35 personel alımı başvuru şartları neler?
TBMM personel alımı,,TBMM personel alımı başvuru şartları,

TBMM Başkanlığı Kreş, Gündüz Bakımevi ve Anaokuluna Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatında İlk Defa Göreve Başlayacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yazılı ve sözlü sınavla personel alımı yapılacağını açıkladı. TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığı, sınava ilişkin ilan metnini yayımladı.

Sınavın yazılı aşaması için, kadro unvanları itibarıyla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2019 veya 2020 yıllarında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavlarının (KPSS) sonuçları esas alınacak. Kadro unvanlarına göre KPSS’den en yüksek puan alan adaydan başlanarak duyurulan kadroların üç katı aday (son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar dâhil) sözlü sınava çağrılacak.

TBMM PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

TBMM personel alımı için sözlü sınava başvuruda bulunacak adayların bazı şartları taşımaları gerekir. Bu şartlar şu şekilde;

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları gerekir.

- Sınav açılan kadrolar için aranan şartları taşımaları ve belirtilen KPSS puan türünden en az altmış puan almış olmaları gerekir.

TBMM PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

TBMM personel alımı için yapılacak sözlü sınav başvuruları, 5 Temmuz – 16 Temmuz 2021 tarihleri arasında internet sitesi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Söz konusu başvurular, şahsen veya posta yolu ile kabul edilmeyecek.

Adaylar, başvuru süresi içinde başvuruda bulunduğu kadroya ilişkin öğrenim belgesinin (diploma) bir örneğini (pdf, jpg vb. formatta) başvuru sisteminde kayıtlı e-posta adresleri üzerinden mail adresine (ikb.sinav@tbmm.gov.tr) göndermeleri gerekir. Ancak belge ibrazında bulunmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

TBMM PERSONEL ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN?

Yazılı sınav puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların isim listesi ile sınavın yapılacağı yer, gün ve saat internet sitesinden duyurulacak. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için en az yetmiş puan almak gerekiyor. Sözlü sınav sonucunda, yazılı sınav puanının %60’ı ile sözlü sınav puanının %40’ı toplanarak adayların giriş sınavı puanı ortaya çıkacak. Sözlü sınav başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Adaylara tüm tebligat ve duyurular internet sitesi üzerinden yapılacak. Ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak. Başvuru aşamasında veya sonrasında gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilenler hakkında ilgili Yönetmeliğin 20’nci maddesi kapsamında işleme sokulacak. Yayımlandığı tarihten sonra sınav ilanında herhangi bir değişiklik yapılması halinde söz konusu değişiklik internet sitesinden duyurulacak.

TBMM ATANACAK KADROLAR VE ARANAN ŞARTLAR NELER?

- 3 Psikolog alımında aranan şart şu şekilde; en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin psikoloji bölümünden mezun olunması gerekir.

- 12 Anaokulu öğretmeni alımında aranan şart şu şekilde; En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin okul öncesi öğretmenliği veya anaokulu öğretmenliği alanlarında eğitim veren bölümlerinden mezun olunması gerekir.

- 20 Bakıcı anne alımında aranan şart şu şekilde; Mesleki eğitim veren liselerin çocuk gelişimi ve eğitimi alanında eğitim veren bölümlerinden mezun olunması gerekir.

TBMM personel alımı ilan detaylarına ulaşmak için tıklayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...