Tgrt Haber
18 Ekim 2021 15:46

TCMB açıkladı: Konut fiyatlarında rekor artış

Ağustos ayında konut fiyat endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,9, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 33,4 arttı. Böylelikle konut fiyatları Ağustos'ta yeni rekor artış kaydetti.

TCMB açıkladı: Konut fiyatlarında rekor artış
konut,,konut fiyatı,,TCMB,

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Ağustos 2021 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı.

Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan konut fiyat endeksi, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 3,9 artarak 192,6 seviyesinde gerçekleşti. Konut Fiyat Endeksi, ağustosta 2020'nin aynı ayına göre yüzde 33,4 artarken, bu dönemde reel yükseliş yüzde 11,9 oldu.

Böylelikle konut fiyatları Ağustos'ta yeni rekor artış kaydetti.

İZMİR BİRİNCİLİĞİ BIRAKMADI

3 büyük il için konut fiyat endeksi değişimine bakıldığında, ağustosta bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 4,3, 3,3 ve 3,8'lik artış görüldü. Endeks değerleri geçen yılın aynı ayına göre ise İstanbul'da yüzde 30,7, Ankara'da yüzde 28,5 ve İzmir'de 33,6 yükseldi.

KONUT SATIŞ RAKAMLARI

TÜİK tarafından açıklanan  Eylül ayı verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artarak 147 bin 143 oldu. Konut satışları Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18,3 azalışla 949 bin 138 olarak gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışları söz konusu dönemde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,8 artarak 6 bin 630 oldu. Toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 4,5 oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...