Tgrt Haber
24 Haziran 2022 23:15 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 23:39

TCMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan ihracatçıları rahatlatan reeskont kredi mesajı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi’ni (TİM) ziyaret etti. Yapılan görüşmede reeskont kredilerinin gündeme gelip gelmediği yönündeki bir soruyu cevaplayan Kavcıoğlu, "Tüm konular gündeme geldi. Konuştuk. Sıkıntı yok. Olursa çözeriz." diye konuştu.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
TCMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan ihracatçıları rahatlatan reeskont kredi mesajı
Şahap Kavcıoğlu,reeskont kredi,TCMB,merkez bankası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ve ihracatçı temsilcileri ile TİM Dış Ticaret Kompleksi'nde bir araya geldi. Şahap Kavcıoğlu, basına kapalı olrak yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrası ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu.

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "İyi şeyler yapıyoruz. İhracatçılarımızın desteklenmesi noktasında Eximbank, bankalarımız, Ticaret Bakanlığımız her türlü desteği veriyor. Bunların uygulamasında daha fazla neler yapılabilir onları konuştuk. Bence zaten güzel de bir görüşme oldu. Yani sıkıntı yok." ifadelerini kullandı.

'REESKONT KREDİDE SIKINTI YOK'

Yapılan görüşmede reeskont kredilerinin gündeme gelip gelmediği yönündeki bir soruyu cevaplayan Kavcıoğlu, "Tüm konular gündeme geldi. Konuştuk. Sıkıntı yok. Olursa çözeriz." diye konuştu.

'HEDEFLİ VE SELEKTİF KREDİ OLMAZSA OLMAZIMIZ'

Selektif kredi politikasından taviz vermediklerini vurgulayan Kavcıoğlu, "Hedefli ve selektif kredi bizim olmazsa olmazımız. Yeni ekonomik programımız içerisinde ihracatı artırmak ve cari dengenin sağlanması noktasında hedefli kredilerimizi inşallah iyi bir şekilde ihracatçılarımız kanalıyla kullandırmaya devam edeceğiz." dedi.

'TÜRKİYE TÜM KREDİLERE RAHAT ULAŞIYOR'

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, "Tüm Türkiye çok rahatlıkla tüm kredilere ulaşıyor, bir sıkıntı yok. Hepsini konuştuk. Hepsi burada. Her şeyi konuştuk. Her şey yolunda gidiyor. Bir problem yok. Olursa da çözeriz." değerlendirmesinde bulundu.

Gerçekleştirilen buluşmanın son derece kıymetli olduğunu belirten TİM Başkanı Mustafa Gültepe ise, bu toplantının hem bir hayırlı olsun ziyareti hem de tanışma toplantısı olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...