Tgrt Haber
09 Eylül 2021 09:31

TCMB doları ateşledi: Kur 8,50'nin üzerine çıktı

TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun bu açıklamalarıyla hareketlenen döviz kurları yükselişini bugün de sürdürdü. Dolar 8,50 seviyesinin üzerine çıkarken euro da 10,06 TL'yi gördü.

TCMB doları ateşledi: Kur 8,50'nin üzerine çıktı
DOLAR,altın,euro,döviz,gram altın,çeyrek altın

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu dün Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası ekonomi toplantısında açıklamalarda bulunmuştu. Kavcıoğlu konuşmasında, enflasyonun son çeyrekte düşüş eğilimine girmesini beklediklerini açıkladı. Dünyada merkez bankalarının para politikası duruşu için çekirdek enflasyona baktığını vurguladı. Kavcıoğlu bunun yanında Merkez Bankası'nın TL'yi güçlendirecek adımlar atacağını bildirdi.

Dolar küresel çapta güçlenirken, gelişmekte olan ülke para  birimleri değer kaybetti. TL de benzer bir seyir izliyor.TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun bu açıklamalarıyla hareketlenen döviz kurları 8,48 ile son iki haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Kur bu sabah yönünü yeniden yukarı çevirerek direnç seviyesi olan 8,50'nin üzerine çıktı. Euro da 10,02’den işlem görüyor.

Analistler, teknik açıdan 8,50 seviyesinin kısa vadeli direnç olarak takip edileceğini ifade ederken, bu direncin kırılması durumunda güçlenmenin devam edebileceğini kaydetti. Analistler, "8,60 direncinin kırılması halinde ise 8,80 olan tarihi zirve yeniden gündeme gelebilir" açıklamasını yaptılar. 

ALTIN DÜŞÜŞÜNÜ SÜRDÜRDÜ

Ons altın ise doların güçlenmesiyle geriledi ve iki haftanın en düşük seviyesine yaklaştı. Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi sonrası 1833 dolara kadar yükselen ons altın önceki seansta 1781 dolar ile 26 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini görmüştü. Ons altın bu sabah 1787 dolardan işlem görüyor.

Gram altın da küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen Dolar/TL ’deki yükselişten destek buldu. Gram altın Perşembe günü  487 liradan alıcı buluyor.

Çeyrek altın 794 liradan satışa sunulurken, cumhuriyet altını ise 3 bin 269 liradan işlem görüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...