Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Eylül 2021 16:48

TCMB faiz kararı gram altın fiyatını uçurdu: 500 liranın üzerini gördü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı sonrasında tüm zamanların rekorunu kıran dolardan güç alan gram altın 502 lira yükseldi.

TCMB faiz kararı gram altın fiyatını uçurdu: 500 liranın üzerini  gördü
altın,,dolar,,TCMB,,faiz kararı,,gram altın,

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısında neredeyse tüm piyasanın sabit kalacağı beklentisinin aksine sürpriz bir kararla politika faizinde 100 baz puanlık indirim yapıldı ve Şubat 2021’de yüzde 19’a çıkarılan politika faizi yüzde 18’e çekildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizlerinde 100 baz puan indirim yaptı ve faiz oranı yüzde 18’e çekildi. Piyasanın beklentisi yüzde 19’da sabit kalacağı yönünde olmuştu.

Faiz kararı sonrasında dolar tüm zamanların rekorunu kırarak 8,80’in üzerine çıktı. Dolarda yaşanan hareketlilik gram altına da yansıdı.

Yaklaşık 1 aydır 478-488 bandında sıkışan gram geçtiğimiz günlerde bu seviyeyi yukarı yönlü kırıp 494 TL’ye kadar çıkmıştı. Bu sabah 491 TL’den güne başlayan gram altın Merkez Bankası’nın kararı sonrasında dolardan güç alarak 500 liranın üzerine çıktı ve 502 lirayı gördü.

Gram altın saat 16,40 itibarıyla 494 lira seviyelerinde işlem görüyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş TCMB'nin faiz kararı sonrası piyasaları yorumladı:

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...