Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 May 2022 14:11 - Güncelleme : 26 May 2022 14:29

TCMB faiz kararı sonrası gram altın ne kadar? İşte Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar fiyatında son durum!

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Altın ve dolar/TL kuru üzerinde doğrudan etkili olan karar sonrası ‘’Gram altın ne kadar? Dolat kaç TL?’’ sorusu gündeme geldi. Yatırımcılar hafta boyunca yukarı yönlü hamleler yapan altın ve dolar fiyatı hakkında piyasalardaki hareketlenmeye odaklandı. İşte güncel altın fiyatları

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
TCMB faiz kararı sonrası gram altın ne kadar? İşte Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar fiyatında son durum!
islam memiş,altın,,merkez bankası,tcmb

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı için toplandı. Tüm dünyayı etkisi altına alan yüksek enflasyon, ABD dolarının küresel piyasalardaki oynaklığı, Fed başta olmak üzere merkez bankası başkanlarının şahin tonda açıklamaları ve jeopolitik gerginlik altın ve dolar fiyatı üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Ons altın 1.850 seviyesinde beklerken dolar kuru 16,38 TL’den işlem görüyor. Elindeki varlıkları korumak ve belirsizliğin hakim olduğu piyasalarda zarar etmek istemeyen vatandaşlar ‘’Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ve altın fiyatında son durum’’ araştırmalarına başladı. 

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLDU? 

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. 2022 yılının 5.faiz toplantısına sonrası vatandaşlar ''TCMB faiz kararı ne oldu?'' diye merak ediyor. 
TCMB faiz kararı saat 14.00’te açıklandı. Buna göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı yüzde 14’te sabit kaldı.

FAİZ KARARI SONRASI DOLAR FİYATINDA SON DURUM 

Dolar/TL kuru hafta boyunca yukarı yönlü ataklarına devam etti. Ünlü ekonomist İslam Memiş  ‘’Dolar kırmızı çizgimiz olan 16.40 TL seviyesine kadar çıkacak mı, onu takip ediyoruz. Küresel piyasalarda endişe yine hakim olmaya devam ediyor'' ifadeleri ile değerlendirdi.

TCMB faiz kararı sonrası gram altın ne kadar? İşte Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar fiyatında son durum!

TCMB faiz kararı sonrası dolar kuru 16,39 seviyesinden işlem görüyor.   

Memiş, Haziran ayında dolar varlıklarının değer kaybederken altın ve diğer emtialarda yükseliş göreceklerini ifade etti. Diğer yandan ABD Merkez Bankası Fed’in 50 baz değil 25 baz puan artırım yapacağına iddia etti. Uzmanlar Merkez Bankası’nın Fed faiz kararını takip edeceğini ifade etti. 

26 Mayıs Perşembe günü açıklanan karara göre Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu. 

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU

Merkez Bankası faiz kararı için gergin bekleyiş sona erdi. Merkez Bankası politika faizini yüzde 14’te sabit tuttu. Karar sonrası gram altın 971 TL’den el değiştiriyor.

Ünlü ekonomist karar sonrası yükselen altın fiyatları hakkında şu ifadelere yer verdi: 

''Mayıs ayındaki altın ve gümüş başta olmak üzere emtia fiyatları yükselecek, haziran ayında yeni ralliler göreceğiz öngörülerim devam ediyor. Gram gümüş için 11 lira altının çok zor olduğunu düşünüyorum. Ons gümüş için ise 21-25 dolar altı çok zor geliyor.''

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN! 

MERKEZ BANKASI DOLAR/TL KURUNA MÜDAHALE EDECEK Mİ?

Dolar kurunda yaşanan sert yükseliş sonrası akıllara ''Merkez Bankası dolara müdahale edecek mi?'' sorusuna şöyle cevap verdi.

"Dolar/TL kuru Nisan ayı boyunca 14,70 seviyelerine sıkıştı. Bu yatay seyrin normal olmadığını ifade etmiştim. Döviz satışıyla sabitlenen kur Mayıs’ta patladı. Önemli olan şu 16,40 seviyesinden döviz satarak müdahale etmesi ne kadar etki edecek? Maksimum 15,80 yani bugün gördüğümüz seviyeye gelecek. Tedbirler önceden olması gerekiyordu. Bugün yaşadığımız yükselişler geçtiğimiz ay yapılan baskılanmanın sonucudur."

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...