Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Eylül 2021 13:49

TCMB'den vatandaşa 'elektronik para' uyarısı: Bildirin!

TCMB, izinsiz ödeme hizmeti sunan kişi ve kuruluşlar hakkında gelen şikayetler üzerine bir duyuru yayımladı. TCMB, açıklamasında izinli kuruluşların ödeme ve elektronik para kuruluşlarının listesini paylaşarak, yasal olmayan ödeme hizmeti sunulması iddialarının TCMB’ye bildirilmesini istedi.

TCMB'den vatandaşa 'elektronik para' uyarısı: Bildirin!
TCMB,elektronik para

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), tarafından yapılan basın duyurusunda, son zamanlarda ilgili mevzuatın gerektirdiği izin ve yetkiler olmadan bir kısım işletmelerin ve kişilerin para transferi ve fatura ödemeleri hizmetlerine aracılık ettiğini ve bu amaçla üçüncü kişilerden para tahsil ettiği yönünde ihbar ve şikâyet aldıklarını belirtti.

TCMB, konu hakkında yaptığı açıklamada, tahsilatı yapılmış fonların ödemelerde kullanılmayıp mağduriyet oluşturulduğuna yönelik yoğun bildirimler ile karşılaşıldığının da altını çizdi. Türkiye’de ödeme hizmetlerinin sunulabilmesinin ancak gerekli lisansların alınmış olması şartıyla mümkün olduğuna dikkat çekilen açıklamada, ancak bankaların, Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. (PTT) ile faaliyet izni almış ödeme kuruluşlarının ve elektronik para kuruluşlarının ödeme hizmetlerini yerine getirilebildikleri kaydedildi.

TCMB basın duyurusunda, para transferi, fatura ödemelerine aracılık edilmesi ve benzeri ödeme hizmetlerini sunabilecek yetkili kuruluşların TCMB internet sitesinde liste halinde ilan edildiğini ve ödeme hizmeti sunmaya yetkili olduğu kesin tespit edilemeyen kişilere itibar edilmemesi ve bunlar aracılığı ile herhangi bir ödeme yapılmaması gerektiğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...