Tgrt Haber
28 Ekim 2021 11:24

TCMB'nin enflasyon raporu sonrası dolar fiyatı yükselişe geçti

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın son Enflasyon Raporu'na ilişkin sunum yaptı. Kavcıoğlu, yıl sonu TÜFE tahminini 4,3 puanlık güncellemeyle yüzde 14,1’den 18,4’e yükselttiklerini açıkladı. Dolar/TL, açıklamaların ardından yüzde 1'den fazla artışla 9,60 seviyesine yaklaştı. Euro ise 11,12'den işlem görüyor.

TCMB'nin enflasyon raporu sonrası dolar fiyatı yükselişe geçti
TCMB,enflasyon,dolar,euro,döviz

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın dördüncü ve son "Enflasyon Raporu'nu açıkladı. Kavcıoğlu, yıl sonu TÜFE tahminini 4,3 puanlık güncellemeyle yüzde 14,1’den 18,4’e yükselttiklerini açıkladı. 

TCMB'nin bir önceki raporunda yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 14,1, gelecek yıl sonu tahmini yüzde 7,8 seviyesinde bulunuyordu. TCMB’nin en son yayınladığı ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anket sonuçlarına göre ise katılımcılar TÜFE’nin yılı yüzde 17,63 seviyesinde kapamasını bekliyor. 

Dolar ise 9,85 rekorunun ardından büyükelçi krizinin sona ermesiyle 9,42 seviyesine kadar gerilemişti.

Dolar/TL kuru bu sabah TCMB’nin raporu öncesinde 9,52, euro da 11,05 TL’den işlem görüyordu.

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun açıklamaları ardından dolar yükselişe geçerek 9,60'a yaklaştı. Euro ise 11,12 seviyedinde bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...