Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Kasım 2021 12:08

TCMB'nin faiz kararı ne olacak? İşte dolar için gerçekleşmesi muhtemel senaryolar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) bugün 14.00'te toplanacak. Merkez'in faizlere ilişkin arttırma, azaltma ve sabit tutma ihtimalleri bulunurken doların bu senaryolara ne tepki vereceği merak ediliyor. Karar öncesi uzmanlar hangi durumda ne yaşanacağını değerlendirdi...

TCMB'nin faiz kararı ne olacak? İşte dolar için gerçekleşmesi muhtemel senaryolar...
dolar,TCMB,faiz

Dolar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı öncesinde 11 liraya dayandı. Euro ise rekorunu 12,43'e çıkardı. Dolar/TL faiz kararı öncesinde geri çekilerek 10,78’den işlem görürken, euro da 12,23 düzeyinden işlem görüyor.

Piyasalardaki belirsizliğin son bulacağı kritik saate odaklanan yatırımcılar şimdi TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun yapacağı konuşmayı bekliyor. Analistler bugün gerçekleştirilecek PPK toplantısında TCMB’nin faiz indirimine devam etmesinin ve gevşek para politikasında ısrarcı olunmasının TL'nin değer kaybını daha da artırabileceği görüşünde.

DOLAR FİYATINI ETKİLEYECEK 3 İHTİMAL

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar fiyatlarını etkileyecek üç ihtimali değerlendirdi. “Gözler Merkez Bankası’nda. TCMB’ninbugün saat 14.00’te açıklayacağı kararla doların kaderinin belirleneceğinin altını çizen İslam Memiş, yaşanacak 3 senaryoya dair konuştu.

“Eğer Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz indirim isteğini devam ettirirse dolar kurunda yukarı yönlü hamlelerin ne olacağını net olarak söylemek zor” ifadesini kullanan İslam Memiş, “Yani dolar kuru ucu açık bir şekilde yoluna devam ediyor. Merkez Bankası faiz kararını pas geçerse ya da faiz artırma ihtimali gerçekleşirse o zaman da 10 lira seviyesinin altında geri çekilme, düzeltme ve kar satışı gelebilir. Ama bu sorunun cevabını piyasada kimse veremiyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...