Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Kasım 2015 01:33

Tecrübe ve dinamizmle ekonomide gaza basılacak

İş dünyası 64’üncü Hükümet’in ekonomi yönetiminden memnun. Tecrübe ve dinamizmin bir araya geldiğini belirten iş dünyası, ekonomide reformların gerçekleştirilerek büyümenin hızlanacağını belirttiler.

Tecrübe ve dinamizmle ekonomide gaza basılacak
ekonomi, İş dünyası, hükümet,

Rifat Hisarcıklıoğlu - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı: Ülke için hep beraber çalışma vakti

Güçlü bir tek parti iktidarının sandıktan çıkması, istikrar, huzur ve güvenin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsattır. Yeni hükümetimizin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğine, ekonomiye ve reform sürecine odaklanacağına inanıyorum. Şimdi ülkemiz için hep birlikte çalışma zamanı. Türk iş dünyası olarak, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere tüm Bakanlar Kurulu üyelerimizle, 2023 için koyduğumuz ekonomik ve sosyal hedeflere ulaşabilmek için yoğun bir mesai harcamaya hazırız.

Ömer Cihad Vardan - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı: Ekonomik dönüşüm için fırsat

İş dünyası olarak, 2019 yılına kadar görev yapacak hükümetimizin bahse konu olan ikinci nesil reformları uygulayacağına ve diğer tüm ekonomik reformların devam edeceğine inanıyoruz.  Bugün Türkiye, bölgedeki en büyük ve krizlerin ortasında bir güven, istikrar ve itibar adasıdır. Kazanımlarımızı koruyacak ve ekonomimizin dönüşümünü sağlayacak bir program uygulanmasını bekliyoruz. Yeni bakanlarımızla ülkemizin ihtiyacı olan reformları yaparken beraber çalışacağız.

Mehmet Büyükekşi - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı: Güçlü işbirliği ile büyümeye devam edeceğiz

71 bin ihracatçının temsilcisi olan Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak 2023 hedeflerimize ulaşmada kaldıraç olarak gördüğümüz Ar-Ge, tasarım, inovasyon ve markalaşma konularında hükümetimizin atacağı adımları yakından takip etmeye ve kabinenin tüm bakanlıkları ile güçlü işbirliğimizi yoğunlaştırmaya devam edeceğiz. Büyüyen, ihracatı gelişen ve gelecek nesilleri refah içinde yaşayan güçlü bir ülke inşa etmek üzere,  yeni hükümetimizle de yapıcı çözüm önerilerimizi paylaşmayı sürdüreceğiz.

İbrahim Çağlar - İstanbul Ticaret Odası Başkanı: İş dünyası üzerine düşen göreve hazır

Kabinede hem 13 yılın tecrübesini sürdürecek, hem de yeni bir enerjiyle çalışacak isimleri bir arada görmekten memnunuz. 64. Hükümetin Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyacak, refahımızı artıracak, çözüm bulacak çalışmaları gerçekleştireceğine inanıyoruz. Yeni hükümetin plan ve kararlarını hayata geçirmek için iş dünyası olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile ticaretimize atılım yaptıracak çalışmalara imza atacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.

Mustafa Koca - ASKON Başkanı: Kabine’nin adı tecrübe ve dinamizm

Büyük ümitlerin ve beklentilerin odaklandığı bir yürütme merkezi olan kabinenin bu görevi hakkıyla yerine getirmesi mümkün olan bir ekipten oluştuğu rahatça söylenebilir.  Tecrübe ve dinamizmin bir arada olduğu bir ekip. Yeni hükümetten beklediğimiz artık büyük bir yenilenmenin kararını vermeleri ve derhal hızlı bir şekilde harekete geçmeleridir. Kabinenin harekete geçerek bize sınıf atlatacak ve bizi 2023 hedeflerine yaklaştıracak dinamizmi ortaya koymaya başlaması gerekmektedir. Bunu bekliyoruz.

Sami Kariyo - Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı: Şimdi icraat zamanı geldi

Türkiye son 6 ay içinde geçirdiği 2 seçim sürecini, istikrarlı yapısı sayesinde olumsuzluk olmadan tamamladı. Artık bundan sonra, hükümetin güvenoyu almasını takip edecek özellikle 90 günlük sürede önemli projelerin yürürlüğe sokulacağını ve icraatların gerçekleştirilmeye başlanacağını düşünüyoruz.

Hikmet Tanrıverdi - İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı: Reformlar hayata geçmeli

Tüm kabine üyelerine başarılar diliyoruz. Türkiye’nin gelecekteki büyük hedeflerini hayata geçirecek çalışmaları hep birlikte yapmayı umuyoruz. Seçimlerle geçen bir dönemin ardından artık ekonomiye odaklanıp ihtiyaç duyulan reformların bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz.

Şeref Fayat - Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı: Ekonomiye odaklanılmalı

Öncelikle Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan yeni hükümetin ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Başta ekonomi olmak üzere uzun zamandır ötelenen sorunlarımız var. Yeni hükümetin bir an önce ekonomiye odaklanacağına ve sorunların çözümü için çalışacaklarına inanıyorum.

İbrahim Burkay - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı: Büyüme ivme kazanacak

Yapısal dönüşüm programlarının ve reform paketlerinin yeniden ele alınması için tarihi bir fırsat yakaladık. Bu yeni dönemin, büyüme ivmesinin yeniden yakalanması ve yüksek katma değerli üretim modeliyle hedeflerimize yürüyeceğimiz bir dönemin başlangıcı olmasını diliyorum.

Hüseyin Çetin - Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı: Kayıpları telafi etmeliyiz

Ülke olarak bir yılı kaybettik. Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki kabinenin hiç zaman kaybetmeden işe koyulmasını bekliyoruz. Yoğun bir mesai ile kaybettiğimiz zamanı hızla telafi etmeliyiz. Diğer taraftan hükümetimizin ayakkabı sektöründe üretimi büyütecek politikalar geliştirmeleri sektörümüzün geleceği için çok önemli.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...