Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Eylül 2021 12:26

Tek tek güncelliyorlar! Şimdi de OECD Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti

OECD, Türkiye'nin 2021 yılı için büyüme tahminini yüzde 8,4'e yükseltti. Yıl sonu enflasyon tahminini ise yüzde 16'dan yüzde 17,8'e çıkardı.

Tek tek güncelliyorlar! Şimdi de OECD Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti
OECD,Moody&tt2;s,Fitch Ratings

Kurumlar bir bir Türkiye’nin büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etmeye başladı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Eylül’de yayımladığı raporla büyüme rakamlarını güncelleyerek yüzde 7,9'dan yüzde 9,2'ye çıkarmıştı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s de Türkiye ekonomisi için 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 5'ten yüzde 6'ya yükseltti.

Büyüme rakamlarını son olarak güncelleyen başka bir kurum ise Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) oldu.

OECD’nin ara dönem ekonomik görünüm raporunda Türkiye için 2021 büyüme tahminini yüzde 5,7'den yüzde 8,4'e çıkarıldı. Kurum, Türkiye için sene sonu manşet enflasyon tahminini ise yüzde 16'dan yüzde 17,8'e yükseltti.

ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

Raporda 2022 için büyüme tahmini de yer aldı. Ancak gelecek yıl için tahminleri aşağı çeken kurum, büyümeyi yüzde 3,4'ten 3,1'e düşürdü. OECD, 2022 enflasyon beklentisini de yüzde 12,8'den 15,7'e çıkardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...