Tgrt Haber
10 Mart 2015 17:03

Telefon kullanıcılarına güzel haber

Ek paketle sağlanan kullanım hakkı geçerlilik süresinin açık bir şekilde belirtilmesine karar verildi.

Telefon kullanıcılarına güzel haber
cep telefonu, btk, kullanıcılar,

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’na (BTK) iletilen şikayetler kapsamında, abonelerin ek paket satın alma işlemlerinde mobil telefon işletmecileri tarafından abonelere gönderilen bilgilendirme mesajlarında ek paketlerin geçerlilik sürelerini ifade eden ‘ayda, aylık’ gibi ifadelerin ek paketlerin geçerlilik süresine ilişkin olarak abonelerde tereddüt oluşturduğu tespit edildi. Kurul, tüketicilerin sunulan hizmetlerden azami faydayı elde edebilmeleri, hizmetlerin şeffaflık ilkesine uygun olarak sunulabilmesi ve tüketici mağduriyeti yaşanmamasını teminen ek paketlerin geçerlilik süresinin tarih belirtilmek suretiyle açıkça belirtilmesinin uygun olacağına karar verdi.

Bu bağlamda BTK ek paket satın alma işlemlerinde mobil telefon işletmecileri tarafından abonelere gönderilen bilgilendirme mesajı içeriğinde ek paket ile sağlanan kullanım hakkı geçerlilik süresinin son kullanım tarihinin gün, ay, yıl ve saat olarak açık bir şekilde belirtilmesine karar verildi. Ayrıca mobil işletmecilerin söz konusu hususla ilgili olarak sistemlerinde gerekli olabilecek çalışmaları 1 Ocak 2016'ya kadar tamamlamalarını karara bağladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...