Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Eylül 2021 17:05

Tepkiler Instagram'a geri adım attırdı! Proje askıya alınıyor

Instagram 13 yaşından küçüklere yönelik Instagram Kids uygulamasını gelen tepkiler nedeniyle rafa kaldırdığını duyurdu.

Tepkiler Instagram'a geri adım attırdı! Proje askıya alınıyor
Instagram,Instagram Kids

Instagram, erişim ve içerikle ilgili endişeleri gidermek için 13 yaşından küçük çocuklara yönelik ‘Instagram kids’ uygulamasını rafa kaldıracağını duyurdu.

Wall Street Journal’da yer alan belgelerde Instagram’ın gençler üzerinde olumsuz etkileri olduğunu ortaya çıkarmış ve bu durumun başta Facebook kurucusu Mark Zuckerberg olmak üzere bütün şirket tarafından bilindiği kaydedilmişti.

Bunun üzerine gelen tepkilerin ardından şirket açıklama yaparak, Instagram kids uygulamasını durduracaklarını bildirdi.

“Instagram Çocuk programımızın doğru şey olduğuna inanıyoruz fakat şu an işimizi durduruyoruz” diyerek resmi sitelerinden bir duyuru yayınlayan Instagram, “Gerçekte çocuklar zaten internette ve biz onların yaşına uygun deneyimler tasarlamanın ebeveynlere şu anki durumdan daha hizmet edeceğimize inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Karar ABD’li siyasetçiler ve çocuk hakları derneklerini de harekete geçirmişti. Projeyi bırakması çağrısında bulunan yetkililer, “Instagram, internette çocukları korumak için anlamlı adımlar atmayı başaramadı” açıklamasını yapmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...