Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Kasım 2021 13:07

TESK Başkanı Palandöken'den çağrı: Dolar yükseldi, taksit sayısı artsın

Dolar fiyatlarının yükselmesi sonrası pek çok eşyaya büyük zamlar geldi. Bu nedenle vatandaşlar beyaz eşyadan, elektronik ürünlere kadar birçok ürünü almakta zorlanıyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken de "kredi kartı taksit sayısı arttırılmalı" çağrısı yaptı.

TESK Başkanı Palandöken'den çağrı: Dolar yükseldi, taksit sayısı artsın
bendevi palandöken,kredi kartı,taksit sayısı

Dolar fiyatlarının artması nedeniyle birçok ürün grubunda fiyatların yükseldiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Taksit sayısında sınırlama olan beyaz eşya, altın, mobilya, teknolojik ürünler, elektronik ürünlerde taksit sayısı artırılmalı” dedi.

Bu yıl mobilya ve beyaz eşyada kredi kartına taksitin 12’den 9 aya indirildiğini, televizyonda ise 5 bin lira ve üzerindeki fiyatlarda 4 ay taksit imkanı sağlandığını anımsatan Palandöken, kurdaki artışın geçici olduğuna inandıklarını belirten Palandöken, taksit sayısının artırılmasının vatandaşların alım gücünü yükselteceğini vurguladı.

“DOLAR KURU FİYATLARI ÇOK ARTIRDI”

Dolardaki artışın direkt olarak tüketiciyi rahatsız ettiğini vurgulayan TESK Başkanı, “Ekonomik olarak ta bir an evvel bu konuda gerekli çalışmaların yapılarak kısa bir sürede kredi kartlarında yine bir rahatlatma aşamasına gidilmesi hem esnaf açısından hem de nihai tüketici açısından çok olumlu bir gelişme olacak” diye konuştu.

TAKSİT SAYISI ARTIRILMALI

Kasım ayındaki indirimlere rağmen özellikle beyaz eşyada fiyatların yüksek kaldığını belirten Bendevi Palandöken, “Bu nedenle kredi kartına yapılan taksit sayısı artırılmalı” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...