Tgrt Haber
06 Eylül 2021 14:54

TESK Başkanı Palandöken'den 'esnafa can suyu' çağrısı: Yapılandırma süresi uzatılsın

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’de 2,5 milyon esnafın pandemi şartlarında devletin desteğiyle ayakta kaldığını vurgulayarak “Pek çok esnafın biriken borçları var. SGK ve vergi borçları yapılandırılmasının yılsonuna kadar uzatılması gerekiyor” dedi.

TESK Başkanı Palandöken'den 'esnafa can suyu' çağrısı: Yapılandırma süresi uzatılsın
TSK,borç yapılandırma

Pandemi en çok esnafı vurdu, 2,5 milyon esnaf devlet desteğiyle ayakta kalabildi. TGRT Haber’de Bilmedikleriniz Programına katılan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, devletin SGK ve vergi borçları için borç yapılandırma süresini yıl sonuna kadar uzatılmasını istedi. 2,5 milyon esnafın zor durumda olduğunu belirten Palandöken, “Esnaf yaklaşık 1,5 yıldır hükümetin doğrudan yardım ve kira desteği ile ayakta duruyor.  Ancak esnafın prim borçları, kredi borçları, çalışanlarına karşı borçları ve tedarik borçları var. Borç yapılandırmasının sona ermesine az zaman kaldı. Piyasanın hareketlendiği bu dönemde borç yapılandırması yılsonuna kadar uzatılırsa esnaf yılbaşından itibaren borçlarını kolaylıkla ödeyecek konuma gelecek. Yoksa 1,5 yılda biriken borçların ödenmesinde sorun yaşanacak ” dedi. 

TESK Başkanı Palandöken'den 'esnafa can suyu' çağrısı: Yapılandırma süresi uzatılsın

ESNAFIN CAN SUYUNA İHTİYACI VAR 

İhracattaki artışın esnafa yansımasının zaman alacağını kaydeden Palandöken, “Türkiye’deki bazı sektörler için Avrupa’nın kapalı olması şans oldu. Bazı sektörler büyüdü, 415 meslek devletin katkılarıyla ayakta kaldı. Ancak 200 bin TL, 300 bin TL gibi yüksek miktarda kredi alan şirketlerin ödemeleri mevcut. Esnafın can suyuna ve nefes almaya ihtiyaç var. Belirli sektörler kendilerini toparlıyor ama zor durumda olan sektörleri unutmamamız gerekiyor ” diye konuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...