Tgrt Haber
01 Aralık 2021 20:47

The Economist, dünyanın en pahalı ve en ucuz şehrini açıkladı

İngiltere merkezli The Economist" dergisi araştırma birimi (EIU), dünyanın en pahalı ve en ucuz şehrini açıkladı. Açıklanan rapora göre İsrail'in başkenti Tel Aviv en pahalı şehir olarak kayıtlara geçerken en ucuz şehir ise Suriye'nin başkenti Şam oldu.

The Economist, dünyanın en pahalı ve en ucuz şehrini açıkladı
The Economist,dünyanın en pahalı ve en ucuz şehri

Dünyadaki 173 büyükşehirde mal ve hizmetlerin ABD doları cinsinden maliyetlerini inceleyerek rapor hazırlayan İngiltere merkezli "The Economist" dergisi araştırma birimi (EIU), en pahalı şehri duyurdu. Raporda "artan enflasyon" ve "tedarik zincirindeki sorunların" küresel olarak fiyatları yukarı taşıdığı belirtildi. Bu kapsamda söz konusu büyükşehirlerde bu yıl hayat pahalılığında son 5 yılın en büyük artışı kaydedildi. En büyük fiyat artışının görüldüğü alan ise petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle ulaşım oldu. 

TEL AVİV ZİRVEYE ULAŞTI

Yayımlanan rapora göre daha önce 5.sırada yer alan İsrail’in başkenti Tel Aviv, dünyanın en pahalı şehri oldu.  Fransa’nın başkenti Paris ve Singapur ikinci sırada yer alırken Zürih bu yıl 3., Hong Kong 4. sırada yer aldı. Hong Kong'u listede New York, Cenevre, Kopenhag, Los Angeles ve Osaka izledi.

The Economist, dünyanın en pahalı ve en ucuz şehrini açıkladı

EN FAZLA YÜKSELEN TAHRAN OLDU

İran'ın başkenti Tahran ise ABD yaptırımlarının neden olduğu fiyat artışları ve kısıtlamalar nedeniyle 79. sıradan 29. sıraya çıktı ve listede en fazla yükselen şehir oldu. 

The Economist, dünyanın en pahalı ve en ucuz şehrini açıkladı

DÜNYANIN EN UCUZ ŞEHRİ ŞAM

Suriye’nin başkenti Şam ise dünyanın yaşamak için en ucuz kenti olarak listede yer aldı. En ucuz 2. kent Trablus, 3. Taşkent, 4. Tunus ve 5. ise Almatı oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...