Tgrt Haber
30 Mart 2016 15:09

THY'den Ukrayna'ya yedinci uçuş noktası

Türk Hava Yolları’nın (THY) Ukrayna’da yedinci uçuş noktası olan Ivano Frankivsk seferleri başladı. Her gün karşılıklı sefer ile Ukrayna’nın Romanya sınırı yakınlarındaki kent, İstanbul üzerinden dünyaya bağlanacak.

THY'den Ukrayna'ya yedinci uçuş noktası
thy, türk hava yolları

THY uçağı,  İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan iki saatlik uçuşla geldiği Ivano Frankivsk’de itfaiyenin su takı ve Türkiye’nin Odessa Başkonsolosu Cemil Ufuk Toğrul tarafından karşılandı. Bölgenin geleneksel ekmeğini tadan THY yolcuları, daha sonra terminale geçti. Yapılan törende üç ay içinde Ukrayna’da iki yeni uçuş noktası açtıklarını belirten THY Pazarlama ve Satış Başkanı Ziya Taşkent, “Bir yer ile doğrudan uçuş olduğunda ticaret, turizm gelişiyor. Romanya sınırına yakın bölgede Ukrayna’nın en büyük kenti olan Ivano Frankivsk uçuş ağımıza katıldı. Bu havalimanına yurtdışından sefer yapan ilk yabancı havayoluyuz. Kış aylarında özellikle Karpat Dağları’nın Ukrayna tarafında yer alan kayak merkezleri bizim için önemli bir yolcu potansiyeline sahip olacak” dedi.

4,5 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 4,5 milyar dolar olduğunu belirten Odessa Başkonsolosu Cemil Ufuk Toğrul bunun yeterli olmadığını belirterek “Amacımız ilk etapta ticaret hacmini 10 milyar dolara, sonrasında da 20 milyar dolara çıkartmak. THY’nin varlığı bu açıdan çok önemli. Uçuşlar arttıkça bu durum ticarete olumlu katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

BİLET FİYATLARI 99 DOLAR’DAN BAŞLIYOR

THY, İstanbul’dan Ivano Frankivsk’a gidiş-dönüş, ekonomi sınıfı, tüm vergiler dahil 99 dolardan başlayan fiyatlarla uçuyor. Ayrıca Miles&Smiles özel yolcu programı üyeleri, ilk 6 ayda yüzde 25 mil indirimi ile Ivano Frankivsk’e uçabilecek.
Her gün saat 09.05’te kalkacak THY uçağı, saat 11.05’e Ivano Frankivsk’e inecek. Aynı uçak saat 12.00’de kalkıp saat 14.05’te İstanbul Atatürk Havalimanı’na ulaşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...