Tgrt Haber
25 Eylül 2021 10:39

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Fahiş fiyatta 5 büyük zincir market için müfettiş görevlendirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla fahiş fiyata savaş açan Ticaret Bakanlığı tüm ülke sathında faaliyet gösteren ve en yaygın şube ağına sahip olan 5 büyük zincir markette denetim için müfettiş görevlendirdiğini açıkladı.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Fahiş fiyatta 5 büyük zincir market için müfettiş görevlendirildi
fahiş fiyat

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyata göz açtırmamaya kararlı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla gıdada yüksek fiyat oyununa son vermek için son sürat çalışan Ticaret Bakanlığı yeni bir adım attı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, “Tüm ülke sathında faaliyet gösteren ve en yaygın şube ağına sahip olan 5 büyük zincir markette yumurtadan süte, makarnadan pirince, sebze ve meyveden temizlik malzemelerine kadar geniş bir yelpazedeki üründe fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığının tespiti için Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un talimatlarıyla Ticaret Müfettişleri görevlendirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

"5 ZİNCİR MARKET PİYASAYI ALT ÜST EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fahiş fiyat iddiaları hakkında yaptığı açıklamada, “Bu beş tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor” ifadelerini kullanmıştı. Açıklamanın ardından Borsa İstanbul'da işlem gören market hisseleri düşüş yaşamıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...