Tgrt Haber
19 Temmuz 2021 12:44

Ticaret Bakanlığı muhafaza memuru alımı ne zaman yapılacak?

Ticaret Bakanlığı bünyesine 750 sözleşmeli muhafaza memuru istihdam edilecek. Ticaret Bakanlığı’na 25 farklı ilde olmak üzere toplamda 750 sözleşmeli muhafaza memuru alınacak. Peki, Ticaret Bakanlığı muhafaza memuru alımı başvuruları ne zaman? Ticaret Bakanlığı muhafaza memuru alımı şartları nelerdir?

Ticaret Bakanlığı muhafaza memuru alımı ne zaman yapılacak?
ticaret bakanlığı muhafaza memuru alımı,,sözleşmeli muhafaza memuru alımı,,ticaret bakanlığı,,kariyer kapısı,

Ticaret Bakanlığı, sözleşmeli muhafaza memuru giriş sınavı ilanı yayımladı. Söz konusu sınava başvuru yapacak adayların 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Bakanlık, personel alımını Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre çalıştırılmak üzere, açıktan atama suretiyle, uygulamalı (fiziki yeterlilik) ve sözlü sınav yapacak.

SÖZLEŞMELİ MUHAFAZA MEMURU ALIMI NE ZAMAN?

Ticaret Bakanlığı’nın sözleşmeli muhafaza memuru alımı için başvurular, 9 Ağustos 2021 – 18 Ağustos 2021 tarihleri arasında alınacak.  Sınava katılmak isteyen adaylar, e-devlet (Ticaret Bakanlığı / Kariyer kapısı) ve Kariyer Kapısı üzerinden başvurularını yapacak. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan başvurular alınmayacaktır.

Ticaret Bakanlığı muhafaza memuru alımı ne zaman yapılacak?

Aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacak. Ayrıca Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin ek 2'nci maddesi kapsamında 2020 yılı KPSS puanı ile ÖSYM tarafından merkezi yerleştirmesi yapılan adayların Sözleşmeli Muhafaza Memuru alımına ilişkin başvuruları değerlendirmeye alınmayacak. Uygulamalı (Fiziki Yeterlilik) sınava, KPSS başarı sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının dört katı aday davet edilecek. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması durumunda, bu adayların tümü fiziki yeterlilik sınavına girebilecek.

Başvuru sonuçları ile sözlü sınav tarihi, saati ve yeri daha sonra Bakanlığın internet sitesinden duyurulacak. Ayrıca adaylar, sınavlarına ilişkin bilgilerine Kariyer Kapısı üzerinden ulaşabilecek.

Ticaret Bakanlığı sözleşmeli muhafaza memuru giriş sınavı ilanı için tıklayın

SÖZLEŞMELİ MUHAFAZA MEMURU ALIMI ŞARTLARI NELERDİR?

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıması gerekir.

2. Adayın giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarı ile otuz yaşını doldurmamış olması gerekir. ((01.01.1991) ve daha sonra doğanlar başvuru yapabilir)

3. En az dört yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokulların hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, istatistik, uluslararası ticaret ve lojistik, uluslararası ticaret ve işletmecilik, uluslararası ticaret, finans ve bankacılık, gümrük işletme bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olunması gerekir.

4. Adayın, ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, yukarıda belirtilen ilgili KPSS puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak gerekmektedir.

5. Erkeklerde en az 172 cm, kadınlarda ise en az 165 cm boyunda olunması gerekir.

6.  Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel özürlü olmadığını, psikiyatrik bir hastalığı, kişilik bozukluğu, nörolojik rahatsızlığı, şaşılığı, körlüğü, gece körlüğü, renk körlüğü, işitme kaybı, topallık, kekemelik, kas veya iskelet sisteminde hareket kısıtlılığı ve benzeri engeller bulunmadığını belirten ve “Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir” ibareli sağlık kurulu raporu alınması gerekir. Söz konusu rapor atanmaya hak kazanan adaylardan evrak teslim sürecinde istenilecek. (Başvuru aşamasında istenilmeyecek.)

HANGİ İLLERE MEMUR ALIMI YAPILACAK?

Sözleşmeli muhafaza memuru alımı yapılacak iller ve sayısı şu şekilde;
Ağrı - 70
Antalya - 10
Ardahan - 5
Artvin - 40
Edirne - 100
Gaziantep - 30
Giresun - 1
Hakkari - 20
Hatay - 50
Iğdır - 5
İstanbul - 267
İzmir - 5
Kırklareli - 5
Kilis - 50
Kocaeli - 8
Mardin - 2
Mersin - 5
Muğla - 5
Sakarya - 1
Samsun - 4
Şanlıurfa - 15
Şırnak - 40
Trabzon - 5
Van - 5
Zonguldak – 2
Toplam: 750

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...