Tgrt Haber
07 Temmuz 2021 11:22

Ticaret Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler? Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başladı mı 2021?

Ticaret Bakanlığı’nın sözleşmeli personel alımı duyurusunun ardından ‘’Ticaret Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir? Ticaret Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman?’’ soruları gündeme geldi.

Ticaret Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler? Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başladı mı 2021?
ticaret bakanlığı,,ticaret bakanlığı personel alımı,,personel alımı,

Resmi gazetede sözleşmeli yayımlanan personel alımı duyurusunun ardından gözler Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel alımı şartlarına çevrildi. Başvurmak isteyen adaylar, Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları yakından takip ediyor. Peki, Ticaret Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler? Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel alımı 2021 başvuruları başladı mı?

TİCARET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Ticaret Bakanlığı personel alımı için Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre 75 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Ticaret Bakanlığı personel alımı için KPSS puan türünden en az 70 ve üzeri puan alma şartı aranıyor.  Ticaret Bakanlığı personel alımı yapacağını Resmi Gazete'de yayımladığı ilan ile duyurdu. Personel alımı başvurusu yapmak isteyen adaylar aramalarında Ticaret Bakanlığı personel alımı başvuru şartlarını yerine getirmesi gerekiyor.

Başvurular dijital ortamda 07 Temmuz ve 16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, Kariyer Kapısı resmi internet sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirecek. Posta veya şahsen yapılan şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Ticaret Bakanlığı personel alımı için aranan şartlardan herhangi birini sağlamayan adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacak.

TİCARET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Ticaret Bakanlığı personel alımı başvuruları için adayların Ticaret Bakanlığı personel alımı başvuru şartlarını yerine getirmesi gerekiyor. Ticaret Bakanlığı personel alımı için açığı kontenjanın 75 kişi olduğunu duyurdu. Personel alımları için adaylar “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara” göre çalıştırılmak üzere, açıktan atama suretiyle sözlü sınava tabii tutulacaklar. İşte sınava katılma şartları:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
  • Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1986 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.),
  • En az dört yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokulların hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, istatistik, uluslararası ticaret ve lojistik, uluslararası ticaret ve işletmecilik, gümrük işletme bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak,
  •  ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, yukarıdaki tabloda belirtilen ilgili KPSS puan türünden 70 ve üzeri puan almak,

TİCARET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU E-DEVLET İÇİN TIKLAYIN!

SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuru sonuçları ile sözlü sınav tarihi, saati ve sınav yerleri Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesinde duyurulacak.  Ayrıca sınava girecek olan adaylar sınavla ilgili bilgilerini Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecek. Sözlü sınava, KPSS başarı sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının dört katı aday girecek. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması halinde, bu adayların tümü sözlü sınava çağrılacaktır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ad ve soyadları ile sınav yerleri, sözlü sınav tarihinden en az on gün önce Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesinde ilan edilecek. Adaylar, sınav ve başvuru süreciyle ilgili tüm detayları Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecek.

TİCARET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAV DEĞERLENDİRİLMESİ

Ticaret Bakanlığı personel alımı sınavı sözlü olarak gerçekleştirilecek. Sınava girmeye hak kazanan adaylar aşağıdaki alanlardan sorumlu olacaklar:

  • Kavrama, muhakeme ve ifade yeteneği
  • Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu
  • Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı
  • Mezun olduğu örenim dalı itibarı ile bilgi düzeyi, genel yeteneği ve genel kültürü
  • Bilimsel ve teknolojik gelişmeler.

Adaylar yukarıda başlıkları verilen konularda yüz tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Ticaret Bakanlığı personel alımı sınav değerlendirmesi şu şekilde olacak:

  • Sözlü sınavda en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılacak.
  • Adayların başarı puanı, KPSS puanı ile sözlü puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacak.
  • Başarı puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle, atama yapılacak olan kadro sayısını geçmeyecek kadar asıl aday belirlenecek.
  • Adayların başarı puanının eşit olması halinde; KPSS puanı yüksek olana, bunun eşit olması halinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olan adaya öncelik verilecektir.
  • Sınav komisyonu ayrıca, giriş sınavı ilanında belirtilen kadro sayısının en fazla yarısı kadar yedek aday belirleyecek.
  • Başarı sırasına göre oluşturulan yedek listede yer alan adayların hakları ilan tarihini takip eden altı ay geçerli olup daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik hakkı teşkil etmeyecek.
  • Giriş sınavında yetmiş ve üzeri puan almış olmak, asil ve yedek sıralamasına giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.

Ticaret Bakanlığı personel alımı hakkında sorulan soruları yanıtladık. Siz de soru ve önerileinizi bize yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...