Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Nisan 2014 12:33

TİKA, Türkiye’nin yüzakı kurumlarından birisidir

Başbakan Yardımcısı İşler, 'TİKA aracılığıyla yapılan kalkınma yardımları herhangi bir emperyalist düşünce ile yapılmıyor' dedi.

TİKA, Türkiye’nin yüzakı kurumlarından birisidir
TİKA, Türkiye’nin yüzakı,kalkınma yardımları,

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Kosova’daki temasları kapsamında, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Priştine Program Koordinasyon Ofisi'ni ziyaret etti. İşler, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Kosova’nın Türk asıllı Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’ın daveti üzerine, Kosovalı Türkler'in milli günü kapsamında 23 Nisan’daki törenlere katılmak üzere Kosova’ya geldiğini belirtti. TİKA’nın 1992 yılında kurulduğunu ve projelerini katlayarak günümüze kadar geldiğini ifade eden İşler, TİKA’nın 2002 yılında 12 ofise sahip olduğunu, bu sayının günümüzde 35’e yükseldiğini, yıl içerisinde de 40’a çıkmasının hedeflendiğini kaydetti.
“Türkiye, kalkınma yardımları açısından Avrupa’da birinci sırada yer almaktadır” diyen İşler, TİKA’nın çok sayıda Osmanlı eserini içinde barındıran Balkan coğrafyasında etkin olduğunu ifade etti. Osmanlı’nın bu coğrafyadan ayrılmasının ardından birçok eserin yok olduğunu söyleyen İşler, ayakta kalanları da TİKA aracılığıyla restore edip, gelecek nesillere bırakmak için çaba gösterdiklerini kaydetti. TİKA’nın sadece Osmanlı eserlerinin tadilatı ile ilgilenmediğine de işaret eden İşler, ayrıca tarımdan sağlığa ve eğitime birçok projenin hayata geçirildiğini ve bu nedenle TİKA’ya ilginin her geçen gün büyüdüğünü belirtti. TİKA'nın Türkiye'nin yüzakı kurumlarından biris olduğunu vurgulayan İşler, "TİKA aracılığıyla yapılan kalkınma yardımları herhangi bir emperyalist düşünce ile yapılmıyor. Biz nerede bir mazlum varsa, nerede bir gariban varsa ona yardım elini uzatma gayreti içindeyiz” dedi.
İşler, Kosova’daki temasları kapsamında daha önce TİKA'nın restorasyonlarını yaptığı bazı camilerin, çevre düzenlemelerinin açılışlarını da bu ziyaret kapsamında yapacaklarını bildirdi. Başbakan Yardımcısı İşler’e, daha sonra TİKA Priştine Program Koordinasyon Ofisi'nin çalışmaları hakkkında brifing verildi. İşler’e ziyareti sırasında TBMM Milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, Musafa Kemal Şerbetçioğlu, Tülay Selamoğlu, Gülay Dalyan, Özcan Yeniçeri, Mehmet Günal ve TİKA Başkanı Serdar Çam da eşlik ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...