Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Haziran 2014 18:36

TİKA'dan Azerbaycan çiftçisi için hibe

TİKA, Azerbaycan'ın iki bölgesinde ihtiyaç sahibi ve büyükbaş hayvan yetiştirilmesine müsait şartları bulunan 40 aileye ikişer baş verimli süt sığırı hibe etti.

TİKA'dan Azerbaycan çiftçisi için hibe
tika, azerbaycan, çiftçi, hibe,

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Azerbaycan'ın iki bölgesinde ihtiyaç sahibi ve büyükbaş hayvan yetiştirilmesine müsait şartları bulunan 40 aileye ikişer baş verimli süt sığırı hibe etti. TİKA Bakü Program Koordinatörlüğünün Azerbaycan'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları Gençliğe Yardım Vakfı ve Toplumun Sosyal Gelişimine Manevi Destek İçtimai Birliği ile işbirliği içerisinde yürüttüğü "Azerbaycan'da Süt Sığırcılığının Geliştirilmesi ve Islah Projesi" kapsamında Saatlı ve Sabirabad bölgesinde 40 aileye ikişer baş olmak üzere toplam 80 baş Holştayn cinsi süt sığırı dağıtıldı. Çiftçilere teslim edilen sığırların TİKA Başkanlığı tarafından Türkiye'den temin edildiği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenmiş olan bir aylık karantina süresine tabi tutulduktan sonra Azerbaycan'a getirildiği belirtildi. Holştayn cinsi hayvanların yüksek süt verimliliği özelliği taşıdıkları ve üç nesil soy kayıtlarının bulunduğunu, projenin TİKA ve Azerbaycan Tarım Bakanlığı tarafından Azerbaycan'da soy kütüğü ve ıslahı çalışmalarıyla ilgili yapılan ilk pilot uygulama olduğu kaydedildi. Proje kapsamında Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından daha sonraki aşamada bu hayvanların ücretsiz suni mayalanmalarının sağlanacağı, ayrıca yine TİKA tarafından yetiştiricilere hayvan başına bir ton yem verileceği ifade edildi. Ayrıca, ilerleyen dönemlerde gerekli yem kaynağının oluşturulması ve bu doğrultuda yem bitkilerinin yetiştirilmesinin sağlanması için çalışmalar yapılacağı, bu maksatla süt sığırları verilen ailelerin müşterek kullanımı için traktör, tarım makine ve teçhizatlarının da hibe edildiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...