Tgrt Haber
21 Ocak 2022 06:47

TikTok'un Türkiye'ye ödedi vergi miktarı

TikTok heyeti TBMM’de sunum yaptı. İçerik kaldırma verileri hakkında da bilgiler veren heyet 2021 yılında Türkiye’ye ödenen vergi miktarının 93 milyon lira olduğunu açıkladı.

TikTok'un Türkiye'ye ödedi vergi miktarı
tiktok,,vergi,,türkiye,

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, TikTok heyetini kabul etti. AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında gerçekleşen toplantıda TikTok Heyeti sunum yaptı.

TikTok Orta Doğu, Türkiye, Afrika ve Pakistan Bölgelerinden Sorumlu Farah Tukan “Türk hükümetinin, Türk halkının güvenliğini sağlamak adına çevrimiçi ortamda sağladığı çalışma en önemli olgulardan biri. Biz de bu güvenlik konusunda elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

TikTok'un Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Müdürü Emir Gelen de, topluluk kurallarının ihlal edilmesinin, hesabın ve gönderinin silinmesine yol açtığına dikkat çekti. Yanlış bilgilendirme ve dezenformasyon konusunun Türkiye Cumhuriyeti için ne kadar önemli olduğunu bildiklerini kaydeden Tukan, TikTok’un bir eğlence, etkileşime geçme ve kendini ifade etme platformu olduğunu belirterek, “Kullanıcılarımızı yanıltacak her türlü içeriği engelliyoruz. TikTok uzmanlar ile birlikte çalışır. Yanlış ve yanıltıcı bir bilginin uygulamada yer almasını önlemek için aktif bir şekilde çalışıyoruz. Örneğin, Covid-19 ile ilgili yanıltıcı bilgileri kesinlikle yayınlamıyoruz” dedi.

Emir Gelen yaptığı sunumda ayrıca, Ocak 2021- Haziran 2021 tarih aralığında Türkiye içerik kaldırma verileri hakkında da bilgiler verdi.

O VERİLER İSE ŞU ŞEKİLDE SIRALANDI:

Toplam alınan içerik talebi: 270

Topluluk ilkeleri ihlali gereği aksiyon alınan içerik: 16

Mevzuat ihlali gereği aksiyon alınan içerik: 250

Aksiyon alınmayan içerik: 4

Toplam alınan hesap talebi: 20

Topluluk ilkeleri ihlali gereği aksiyon alınan hesap: 11

Mevzuat ihlali gereği aksiyon alınan hesap: 7

Aksiyon alınmayan hesap: 2

2021 yılnda Türkiye’ye ödenen vergi: 93 milyon lira

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...