Tgrt Haber
29 Ekim 2021 14:33

TİM Başkanı İsmail Gülle'den TCMB Başkanı Kavcıoğlu'na tam destek: Mesajı aldık, daha çok çalışacağız

​Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun enflasyon raporunu açıklarken dile getirdiği ‘cari dengenin kur artışı ile değil üretimle kapatılması gerektiği’ ifadelerini yorumlayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “Merkez Bankası 2 puanlık radikal ve beklentilerin üzerinde faiz indirimi yaparak ülkenin tek yolunun ihracat olduğunu göstermiştir. Ve biz de bu mesajı alıp daha fazla ihracat için çalışacağız” dedi.

TİM Başkanı İsmail Gülle'den TCMB Başkanı Kavcıoğlu'na tam destek: Mesajı aldık, daha çok çalışacağız
TİM,İsmail Gülle,TCMB,ihracat,Şahap Kavcıoğlu,dolar,enflasyon,faiz indirimi

SİNEM ERYILMAZ 

İhracat, Türk ekonomisinin lokomotifi olmaya devam ediyor. Son rakamlara göre ihracat Eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artarak 20,8 milyar dolar seviyesine geldi. Rakamlar 98 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez 20 milyar dolar eşiğini aştı. Ayrıca son 12 aylık ihracat değeri de 212,2 milyar dolarla yeni bir Cumhuriyet rekoru kırmayı başardı. Ocak-eylül döneminde ise ihracat geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 36 artarak 161 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ihracatta yaşanan başarı ivmesini TGRT Haber’e anlattı.

ART ARDA GELEN REKORLAR İHRACATTA MERKEZ OLMAYA ADIM ADIM YAKLAŞTIRIYOR

Pandemi döneminden sonraki 13 ayın 12’sinde Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldığını anımsatan TİM Başkanı İsmail Gülle, “Cumhuriyet tarihi rekoru jargonunu bu ülkeye ihracatçılar kazandırdı. İhracatımızın olgunlaştığını, Cumhuriyetimizin olgunlaştığını ve 100’üncü yıla giderken hedefler bazında, ülke bazında hem yatırım hem de ihracat ile varmak istediğimiz hedeflere yaklaştığımızı gösteriyor. Doğal olarak bu süreç Türkiye’nin ihracat merkezi olması yolundaki süreci de destekleyip geliştirdi. Hepimiz şu anda olduğumuzdan daha fazla ihracat yapma sevdası içerisindeyiz. Ülke olarak ihracata yöneldiğimizi ve 100 bin olan aile sayımızın büyümesinden dolayı da bu rekorların arka arkaya geldiğini görüyoruz” dedi.

“100’ÜNCÜ YILDA REKORLARIN REKORUNU KIRACAĞIZ”

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına doğru birçok hedefle yol alan Türkiye’nin, ihracat beklentilerine dair önemli açıklamalarda bulunan TİM Başkanı Gülle, “Orta Vadeli Program’da (OVP) ihracat hedefi 248 milyar dolar. Şu andaki görüntüde 220 milyar doların üzerine doğru gidiyoruz. Yani bu da 2023 hedefinin 2022 yılında kırılacağını gösterir. 2023’teki hedefi revize edeceğiz. TİM olarak hedefimiz 2026 yılı için 300 milyar dolardı. Bunun da biraz daha erken gerçekleşeceğini öngörüyoruz. İnşallah 100’üncü yılda rekorların rekorunu kıracağız. Şu anda 100 bin olan ihracat ailemizi 2023’te 130 bine çıkarmak en büyük hedeflerimizden bir diğeri. Bu yolda çalışıyoruz ve bu rakamı tutturacağımıza da inanıyoruz” açıklamalarında bulundu.

TİM Başkanı İsmail Gülle'den TCMB Başkanı Kavcıoğlu'na tam destek: Mesajı aldık, daha çok çalışacağız
TİM Başkanı İsmail Gülle TGRT Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

“MERKEZ BANKASI’NIN KARARLARININ YANINDAYIZ”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Şahap Kavcıoğlu, dün yılın son enflasyon raporunu açıklarken yaptığı konuşmasında cari açığın kur artışı ile değil üretimdeki artış ile kapanması gerektiğini vurgulamıştı.

“Merkez Bankası 2 puanlık faiz indirimi yaptıktan sonra ihracat ailesi olarak destek verdik” diyen TİM Başkanı, “Merkez Bankası’nın vermek istediği bu mesajı ihracat ailesi olarak alıyoruz ve kendilerini destekliyoruz demiştik. Çünkü Merkez Bankası 2 puanlık radikal ve beklentilerin üzerinde faiz indirimi yaparak ülkenin tek yolunun ihracat olduğunu göstermiştir. Ve biz de bu mesajı alıp daha fazla ihracat için çalışacağımızı söyledik. Bu ülkenin büyümesinin, istihdamının, gelişmesinin tek yolu ihracat. Biz bunu ne kadar yukarı çıkarırsak, öncelikle dış ticaretteki dengeyi sağlarsak ve sonrasında da fazlasını sağlarsak işte o gün Cuımhuriyet’teki bağımsızlığımızı ekonomik bağımsızlıkla taçlandırarak bütün hedeflerimizi gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...