Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 May 2014 17:33

TİM'den ölen madenci çocuklarına yardım

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Soma'da hayatını kaybeden işçilerin çocuklarıyla ilgili girişimde bulunacaklarını belirtti.

TİM'den ölen madenci çocuklarına yardım
türkiye ihracatçılar meclisi, tim, mehmet büyükekşi, soma, maden kazası, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği, Türkiye Ekonomisi haberleri, Türkiye Ekonomisi,

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Özellikle şehitlerimizin çocuklarına Eğitim konusunda nasıl yardımcı olabiliriz, neler yapabiliriz i biz başkanlarımızla oturup görüşmek istiyoruz. Sadece bir seferlik bir şey değil, belki ilkokula gidiyorsa ilkokulu bitirene kadar, ortaokulsa ortaokul, üniversiteyse üniversite, Eğitim hayatları boyunca onlara nasıl bir katkıda bulunuruz, ne yapabiliriz, tartışıp görüşüp ona göre bir adım atmak istiyoruz." dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Soma'da ki maden faciasının tüm ulusu derinden sarstığını belirterek, bundan ihracatçı camiasının da son derece üzgün olduğunu söyledi. İhracatçı camiası olarak Soma'da kendi üzerlerine düşeni yapmak istediklerini anlatan Büyükekşi, "Özellikle şehitlerimizin çocuklarına eğitim konusunda 'nasıl yardımcı olabiliriz, neler yapabiliriz i' başkanlarımızla oturup görüşmek istiyoruz." dedi. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve TİM işbirliğiyle geleceğin tasarımcılarını ev tekstil sektörüyle buluşturmak amacıyla 4'üncüsü gerçekleştiren 'Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması'nda ödüle layık görülen eserlerinin beğeniye sunulduğu sergi, Merinos Tekstil ve Sanayi Müzesi'nde açıldı. Serginin açılışına Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın yanı sıra, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de katıldı. Açılış konuşmasının ardından çıkışta basın mensuplarının Soma maden faciası ile ilgili sorularını yanıtlayan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Bu elim kaza gerçekten tüm ulusumuzu derinden sarstı. ihracatçı camiasının da son derece üzdü. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifa diliyorum. Soma için yardım kampanyalarının düzenleniyor ama bunun nasıl ve ne için yardım olacağı konusunda bir açıklık bulunmuyor. Bu bir doğal afet değil, insanların şu anda çok büyük bir acısı var. Bir an önce madende mahsur kalanların özellikle kurtarma çalışmaları bitirilip, daha sonra bir eylem planı çıkması lazım. Ne yapılacak? Bunlara nasıl bir yardım yapılabilecek? Ondan sonra biz bu konuda bir adım atmayı düşünüyoruz ki benim en çok düşündüğüm; herhalde buradaki en büyük katkı özellikle şehitlerimizin çocuklarına eğitim konusunda nasıl yardımcı olabiliriz, neler yapabiliriz i biz başkanlarımızla oturup görüşmek istiyoruz. Sadece bir seferlik bir şey değil, belki ilkokula gidiyorsa ilkokulu bitirene kadar, ortaokulsa ortaokul, üniversiteyse üniversite, eğitim hayatları boyunca onlara nasıl bir katkıda bulunuruz, ne yapabiliriz, tartışıp görüşüp ona göre bir adım atmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...