Tgrt Haber
19 Temmuz 2022 09:11 - Güncelleme : 19 Temmuz 2022 09:19

Tıp Fakültesi ve Diş hekimi öğrencileri maaş mı alacak? Diş hekimi ve Tıp öğrencilerine ödeme ne zaman yapılacak, ne kadar maaş verilecek?

Tıp fakültesi ve Diş hekimi son sınıf öğrencilerine maaş ödemesi yapılacağı haberi gündemde en çok konuşulan konular arasında yerini alırken "Tıp Fakültesi ve Diş hekimi öğrencileri maaş mı alacak? Diş hekimi ve Tıp öğrencilerine ödeme ne zaman yapılacak? Son sınıf öğrencilerine ne kadar maaş verilecek?" soruları araştırılıyor. Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunurken öğrencileri sevindirecek maaş ödemeleri hakkında müjde verdi. İşte detayalar…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Tıp Fakültesi ve Diş hekimi öğrencileri maaş mı alacak? Diş hekimi ve Tıp öğrencilerine ödeme ne zaman yapılacak, ne kadar maaş verilecek?
Tıp Fakültesi,Diş hekimi,maaş,asgari ücret

"Tıp fakültesi ve Diş hekimi öğrencileri maaş mı alacak? Diş hekimi 5. sınıf ve Tıp Fakültesi 6. sınıf (son sınıf) öğrencilerine asgari ücret mi ödenecek? Diş hekimi ve Tıp öğrencilerine ödeme ne zaman yapılacak? Son sınıf Diş hekimi ve Tıp öğrencilerine ne kadar maaş verilecek?" soruları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından duyurduğu müjdeli haber sonrasında merak konusu oldu. 18 Temmuz’da gerçekleşen Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada KYK kredi borçlarının faizlerinin silineceğini ve ücretli öğretmen maaşlarına zam yapılacağını duyuran Erdoğan, diş hekimliği ve Tıp Fakültesi öğrencilerine de asgari ücret oranında bir ödeme yapılacağını açıkladı. İşte yapılan açıklamalara dair tüm detaylar…

TIP FAKÜLTESİ VE DİŞ HEKİMİ ÖĞRENCİLERİ NE KADAR MAAŞ ALACAK?

18 Temmuz Pazartesi günü gerçekleşen Kabine Toplantısının akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada KYK kredi borçlarının faizlerinin silineceğini ve ücretli öğretmen maaşlarına zam yapılacağını duyuran Erdoğan, diş hekimliği ve Tıp Fakültesi öğrencilerine de asgari ücret oranında bir ödeme yapılacağını açıkladı.

Tıp Fakültesi ve Diş hekimi öğrencileri maaş mı alacak? Diş hekimi ve Tıp öğrencilerine ödeme ne zaman yapılacak, ne kadar maaş verilecek?

Diş hekimi 5. sınıf ve Tıp Fakültesi 6. sınıf (son sınıf) öğrencilerine müjdeli haberi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlete bağlı üniversitelerimizin tıp ve diş hekimliği fakültelerinin son sınıf öğrencilerine asgari ücret tutarı kadar ödeme yapılacak. Bu düzenlemenin her iki fakülte öğrencilerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Öğrencilere yapılacak ödemelerin ne zaman başlayacağı ise henüz belli değil. İlerleyen günlerde konuya dair gelişmelerin duyurulması bekleniyor.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI ARTTI MI?

Erdoğan açıklamasında şunları söyledi: "Bir müjde de ücretli çalışan öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize vermek istiyorum. Her 5 ders için ilave bir saat ek ders ödemesi yapacağız. Haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 bin 400 TL'den 5 bin 740 liraya yükselmektedir. 40 saat üzerinden alacakları ücret de 7 bin 400 liraya çıkmaktadır."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hayrettin18 Ekim 2022 23:46

Hayata atılacak sinav atmosferine girecek Diğer üniversitelerin son sınıf öğrencilerinede belli bir miktar destek verilmeli bence daha adil olur

Ümmü 22 Temmuz 2022 08:34

Onlar o okulda okumak için para veriyor maaşını da bi zahmet özel okulu versin

Gokhan20 Temmuz 2022 08:57

Özel üniversite de okuyan öğrenciler doktor olmayacaklar mi

Sonraki Haber Yükleniyor...