Tgrt Haber
10 Aralık 2021 12:36

TİSK asgari ücrette ‘önermediği’ rakamı revize etti

Asgari ücret görüşmelerinde işveren kesimini temsil eden TİSK, önerisinin hükümet tarafından 3 bin 100 TL olarak açıklanmasına ‘biz rakam zikretmedik’ diyerek düzeltme geçti. Ancak TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol bir TV kanalında, kendi önerilerinin 3 bin 500 TL'den fazla olduğunu açıkladı.

TİSK asgari ücrette ‘önermediği’ rakamı revize etti
ASGARİ ÜCRET,,TİSK,

7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinin üçüncüsünden de sonuç alınamadı. Gözler asgari ücrette yapılacak zam oranı için sendikalara çevrilse de yapılan açıklamalar daha da kafaları karıştırdı.

Toplantı sonrası Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Nurcan Önder, “Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) asgari geçim tutarını 3 bin 100 TL, Türk-İş 3 bin 579 TL öngörüyor” açıklamasını yapmıştı. Bunun üzerine İşveren tarafı önce, “3 bin 100 TL gibi bir teklifimiz söz konusu değil” demiş, ardından da rakam önerisinde bulunmadıklarını açıklamıştı.

TİSK'e sosyal medyadan tepki yağmasının ardından sendikadan, “Bugünkü Asgari Ücret Belirleme Komisyonu toplantısının ardından tarafların önerileri olarak basına bazı hatalı rakamların yansıdığını üzülerek takip etmekteyiz. Asgari Ücret Belirleme Komisyonu toplantısında asgari ücrete ilişkin hiçbir teklif veya rakam dile getirilmemiştir” denildi.

Basın açıklamasının ardından bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada kafaları daha da karıştıran TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, rakamın 3 bin 500 TL'den fazla olacağını belirtti. Akkol, “Üstüne ne yapılabilir diye çalışıyoruz. 3500 TL'yi geçtik. Daha fazlası için çalışıyoruz. Teşviktir, vergi indirimidir." ifadelerini kullandı.

TİSK: YÜZDE 21 ZAMMI KAFADAN VERECEĞİZ

Akkol, TÜİK'in açıkladığı resmi enflasyon olan yüzde 21'lik zammı kafadan vereceklerini söylerken, “İşveren fedakârlık yapacak. İşçiyi enflasyona kesinlikle ezdirmeyeceğiz. TÜİK'in açıkladığı resmi enflasyon olan yüzde 21 zammı kafadan vereceğiz. Üstüne 'Ne yapılabilir' diye çalışıyoruz. 3500 TL'yi geçtik. Daha fazlası için çalışıyoruz. Teşviktir, vergi indirimidir” dedi.

HAZİNE BAKANI NEBATİ’DEN ASGARİ ÜCRETTEN UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA

Son olarak asgari ücret ile ilgili umutlandıran açıklama Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geldi. Bakan Nebati, “2022 yılında da Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü ile işçilerimizin, Toplu Sözleşme uyarınca da memurlarımızın maaşlarında artışlar yapılacağı unutulmamalıdır. Asgari ücrete ilişkin de görüşmeler devam etmekte olup 2022 yılı için asgari ücrette herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...