Tgrt Haber
09 Aralık 2021 17:28

TİSK’in asgari ücret teklifinde kafalar karıştı

Asgari ücret zammıyla ilgili üçüncü toplantıda sonuç alınamadı. Asgari ücret için 3 bin 100 TL teklif ettiği ifade edilen TİSK'e sosyal medyadan tepki yağmasının ardından sendikadan açıklama geldi: Toplantıda rakam önermedik...

TİSK’in asgari ücret teklifinde kafalar karıştı
TİSK,asgari ücret

Asgari ücret görüşmelerinin üçüncüsünden de sonuç alınamadı. Ancak toplantı sonrasında yapılan açıklamalar kafa karıştırdı.

Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Nurcan Önder, “TİSK asgari geçim tutarını 3 bin 100 TL, Türk-İş 3 bin 579 TL öngörüyor” dedi. TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, “3 bin 100 TL gibi bir teklifimiz söz konusu değil”, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ise, “Rakam önerisi olmadı” açıklamalarında bulunmuştu.

Ancak TİSK tarafından yapılan duyuruda asgari ücret komisyon toplantısında rakam dile getirilmediği bildirildi.

“TEKLİF VE RAKAM DİLE GETİRMEDİK”

"Bugünkü Asgari Ücret Belirleme Komisyonu toplantısının ardından tarafların önerileri olarak basına bazı hatalı rakamların yansıdığını üzülerek takip etmekteyiz. Asgari Ücret Belirleme Komisyonu toplantısında asgari ücrete ilişkin hiçbir teklif veya rakam dile getirilmemiştir denilen açıklamada, “Toplantıda TÜİK tarafından sağlanan parametreler ve Hacettepe Üniversitesi beslenme kalıbı referanslarına göre asgari geçim tutarına ilişkin hesaplamalar yapılmıştır. Geçtiğimiz yıllarda kullanılan formüller, hesaplamalar, varsayımlar ve yaklaşımlar üzerinden yapılan çalışmada, asgari geçim tutarına ilişkin belli bir bant aralığında sonuçlara ulaşılmış ve komisyon çalışmalarında değerlendirilecek göstergelerden biri olarak değerlendirmeye sunulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

“BÖYLE BİR ÖNERİMİZ YOK”

TİSK’in 3 bin 100 TL önerisinde bulunmadığının altı çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu rakamlar kesinlikle herhangi bir tarafın asgari ücret önerisini içermemektedir. Bu kapsamda TİSK'in asgari ücretin 3 bin 100 TL olarak belirlenmesi yönünde bir önerisi almamıştır. Toplantı sonrası yapılan basın açıklamasında da Genel Sekreterimiz Akansel Koç herhangi bir rakamsal öneri sunulmadığının altını özellikle çizmiştir. Asgari ücretli çalışanları enflasyona karşı koruyacak ve tüm tarafların üzerinde anlaşabileceği ortak bir rakam tespit edilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Çalışanlarımızla birlikte büyümeyi benimsemiş bir kuruluş olarak, çalışanlarımıza, işletmelerimize ve ülkemize fayda sağlayacak her kararın altına imza atacağımızı bir kez daha vurgulamak isteriz.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...