Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ağustos 2021 14:52

TL yüzde 3'e yakın değerlendi! İşte dolar, euro ve altında son durum

Dolar fiyatları 12 Haziran’da 8,39’u görmesinin ardından bugün 8,35 liraya geri çekildi. Böylelikle TL temmuz ayında yüzde 3’e yakın yükselişle en fazla değer kazanan gelişen ülke para birimi oldu. Euro da değer kaybı yaşarken, gram altın 490 liranın altına geriledi.

TL yüzde 3'e yakın değerlendi! İşte dolar, euro ve altında son durum
dolar,,euro,,altın,,gram altın,,çeyrek altın,,türk lirası,,döviz,,kur,

Dolar/TL aylık bazda yüzde 3, haftalık bazda ise yüzde 1,2 değer kaybı yaşadı. Cuma günü 8,40'a kadar gerileyen kur, bu sabah 8,47 seviyelerini test etti. Dolar ardından 8,41 seviyelerinde dengelendi.

Küresel piyasalarda artan risk iştahı ve gelişen ülke para birimlerine artan taleple beraber Türk lirası dolar karşısında 12 Haziran’dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Kur 12 Haziran’da 8,39’u görmesinin ardından bugün 8,35 liraya geri çekildi. Dolar/TL şu sıralar 8,36 TL civarlarından el değiştiriyor.

TÜRK LİRASI DEĞERİNİ EN FAZLA ARTIRAN PARA BİRİMİ

Dolar kurundaki gerilemenin azalan ABD Hazine tahvili faizi ve zayıflayan dolar da etkili olduğu belirtiliyor. Ayrıca geçen haftaki TCMB'den kısa sürede faiz indirimi sinyali içermeyen mesajlarının da etkili olduğu ifade ediliyor. Analistlere göre uzun bayram tatili nedeniyle artan TL nakit ihtiyacı, turizm gelirlerinde iyileşme beklentisinin, cari açık tarafında toparlanma eğilimini destekleyebileceği öngörüleri de aşağı yönlü harekette etkili oldu. 

Türk lirası Temmuz ayında yüzde 3’e yakın yükselişle en fazla değer kazanan gelişen ülke para birimi oldu. Ancak TL sene başından bu yana hala en fazla değer kaybeden ikinci gelişen ülke para birimi konumunda bulunuyor.

EURO’DA DA OKLAR AŞAĞI DÖNDÜ

Haziran ayının son günlerinde 10,32 lira seviyelerinde bulunan euro da gün içinde 10,06’yı görmesinin ardından şu sıralar 9,94 seviyelerinde bulunuyor.

ÜNLÜ FON YÖNETİCİSİNDEN ALTIN TAHMİNİ

Diğer bir yatırım aracı altında da durum değişmesi. Haziran ayını 2016’dan bu yana en kötü performansıyla kapattıktan sonra Temmuz ayında yüzde 2,49 civarında yükseliş kaydeden ons altın Ağustos 2020’de 2 bin 075 dolarla rekor kırmıştı. Ancak pandeminin küresel ekonomiye verdiği hasar nedeniyle son haftalarda düşüş yaşayan değerli metal şu sıralarda 1,808 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Altında geçen yılki rekor yükselişi tahmin eden Quadriga Igneo fonunu yöneten Diego Parrilla değerli metalde yeni zirveler görülebileceğini söyledi. Ünlü fon yöneticisi altının ons fiyatının gelecek 3 - 5 yıl içerisinde 3 bin ila 5 bin dolar aralığına tırmanabileceğini öngördü.

GRAM ALTIN 490 LİRANIN ALTINDA

Gram altın ise Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki düşüşü takip ederek yüzde 1,21 değer kaybederek 486 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın yüzde 2,44 değer azalışı ile 801 liradan alıcı ile buluşuyor. Cumhuriyet altını da yüzde 2,51 değer kaybederek 3 bin 190 liradan el değiştiriyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş piyasaları yorumladı:

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...