Tgrt Haber
01 Şubat 2022 07:21 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 00:13

TL'ye dönüşüm hesaplarında yeni karar: Faizi Merkez Bankası belirleyecek

Son dakika haberi: Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile TL'ye dönüşüm hesaplarında faiz oranını belirleme yetkisi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) verildi.

TL'ye dönüşüm hesaplarında yeni karar: Faizi Merkez Bankası belirleyecek
merkez banakası,tl dönüşüm hesabı,faiz,TCMB

Merkez Bankası’na TL’ye dönüşüm hesapları için faiz yetkisi verildi. Ayrıca yurt dışında yaşayanlar da Türkiye’deki döviz hesaplarını kur korumalı hesaba dönüştürebilecek.

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi hakkında tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. Türk Lirası'na dönüşüm hesaplarındaki azami faiz oranını, artık Merkez Bankası belirleyecek.

Merkez Bankası altın hesaplarında da faiz oranını belirleyebilecek. Ayrıca yurt dışında yaşayan vatandaşlar da Türkiye'deki hesaplarını Türk Lirasına dönüştürülebilecek.

GURBETÇİLER DÖVİZ HESAPLARINI ÇEVİREBİLECEK

Yurt dışında yerleşik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Mevduat ve Katılım Sistemi hesaplarıyla işlem gerçekleştirebilecek. Dolar, euro ve sterlin cinsi hesaplarını TL'ye dönüştüren Türk vatandaşları, destek uygulamasından yararlanabilecek.

Merkez Bankası'nın hesabına aktarılan dövizler, dönüşüm kuru üzerinden satın alınacak. Karşılığı olan Türk lirası ilgili bankaya aktarılacak. İlave getiri döviz bazında anaparanın Türk lirası karşılığı üzerinden hesaplanacak ve Türk lirası olarak ödenecek.

Vade sonunda YUVAM hesabı sahibine anapara ile faiz, katılma hesabı sahibine ise vade sonundaki katılma hesabı bakiyesi banka tarafından ödenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...