Tgrt Haber
05 Haziran 2022 17:07 - Güncelleme : 05 Haziran 2022 17:29

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı: TMO alım fiyatları ne kadar? Arpa buğday alım fiyatları 2022...

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, sert ekmeklik buğdaya ton başına 6 bin 50 lira ve 1000 lira prim, arpaya ise ton başına 5 bin 500 lira ve 500 lira prim ödemesi yapılacağını açıkladı.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı: TMO alım fiyatları ne kadar? Arpa buğday alım fiyatları 2022...
tmo,buğday,cumhurbaşkanı erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam Kampı'nın kapanışında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, arpa ve buğday alımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Arpa buğday alımlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tahıl, sebze ve meyve fiyatlarındaki dalgalanmalar hususunda hazırlıklarımızı tamamlamak üzere olduğumuz yeni düzenlemeleri yakında hayata geçireceğiz." dedi

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı: TMO alım fiyatları ne kadar? Arpa buğday alım fiyatları 2022...

Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin buğday ve arpa alım fiyatını da açıkladı: 

Buna göre, TMO, sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım ve 1000 lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacak. TMO'nun arpa alım fiyatı ton başına 5 bin 500 lira alım ve 500 lira prim bedeli olmak üzere toplamda 6000 lira olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, prim ödemesinden, ürününü Toprak Mahsulleri Ofisine veren Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerin yararlanabileceğini söyledi.

KURUMLAR FARKLI FİYAT UYGULAMASINA GİTMEYECEK

"Farklı fiyat uygulamalarına gidilmeyecek." diye konuşan Erdoğan, "Üreticilerimiz, TMO hububat alım primine ilave olarak Tarım ve Orman Bakanlığımızca ödenecek olan mazot, gübre, sertifikalı tohum ve fark ödemesi desteklerini almaya devam edecek. Destek bizden, gayret sizden, bereketi de Allah'tan diyerek yeni hasat döneminin ve açıkladığımız alım fiyatlarının çiftçilerimize, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

TMO ARPA NASIL ALINIR 2022?

TMO arpa satışları www.tmo.gov.tr web adresinde oluşturulan TMO Elektronik Satış Platformu sistemine üye olmak şartı ile platform üzerinden satışa açılan arpa stoklarından başvuru yapılabilecektir. Sahiplerince kaşe basılıp imzalandıktan sonra elden teslim edilecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...