Tgrt Haber
30 Mart 2022 11:45 - Güncelleme : 30 Mart 2022 11:53

Buğday fiyatlarında yüzde 22 artış! Gözler ekmek fiyatlarında

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), un sanayicilerine satılan ekmeklik buğday fiyatlarını artırdı. Yüzde 21-22 oranında zamlanan buğday fiyatlarının ekmek üzerinde büyük baskı oluşturacağı tahmin ediliyor. Böylece yakın gelecekte ekmek fiyatlarına da zam gelmesi bekleniyor.

Buğday fiyatlarında yüzde 22 artış! Gözler ekmek fiyatlarında

Toprak Mahsulleri Ofis (TMO) tarafından yapılan güncelleme ile 25 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olan satış fiyatı listesi yenilendi.

Bloomberh’in haberine göre, bu güncelleme ile birlikte TMO, anlaşmalı olduğu un sanayicilerine 2 bin 650 TL'den sattığı ekmeklik buğdayın ton fiyatına yüzde 21-22 zam yaparak 3 bin 210 TL ile 3 bin 250 TL aralığına yükseltti.

REKOR KAMU ZARARI BEKLENİYOR

TMO, un sanayicilerinin söz konusu buğdayı paçal şekilde fırıncılara daha ucuz fiyattan vererek ekmek fiyatlarının artmaması için müdahalede bulunurken, 2021 sezonunda rekor bir kamu zararı açıklaması bekleniyor.

UN VE EKMEK FİYATLARI ÜZERİNDE BASKI

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada un regülasyonuna yeni hasat sezonuna kadar devam edeceklerini söylemişti.

Buğday satış fiyatına yapılan zammı değerlendiren sektör temsilcileri, yüzde 21-22'lik fiyat artışının un fiyatları ve dolayısıyla ekmek fiyatları üzerinde baskı yaratabileceğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...