Tgrt Haber
26 Kasım 2021 12:18

TOBB Başkanı'ndan asgari ücret için 3 öneri

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu asgari ücret konusunda 3 öneride bulundu. Asgari ücrette vergilerin kaldırılmasını isteyen Hisarcıklıoğlu, "Gelir vergisi dilimleri yükseltilmeli, asgari ücret desteği artırılmalı” dedi.

TOBB Başkanı'ndan asgari ücret için 3 öneri
TOBB,,asgari ücret,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, milyonlarca kişinin merak ettiği asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Emek, alın teriyle çalışanlar desteklenmeli. Asgari ücret enflasyon oranı üzerinde artmalı. İşletmelerin sürdürülebilirliği de zarar görmemeli, maliyetler düşürülmeli” dedi.

Hisarcıklıoğlu asgari ücret konusunda ise, “Asgari ücrette vergi kaldırılmalı, gelir vergisi dilimleri yükseltilmeli, asgari ücret desteği artırılmalı” önerilerinde bulundu.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete ilişkin, "Asgari ücretin toplumu tatmin edecek, adalet duygusunu pekiştirecek bir seviyede olacağına inanıyorum. Türk-İş ile bu konuda uzlaşmaya yakınız" diyerek paylaştı. Ayrıca Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının 1 Aralık'ta yapılacağı ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...