Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Nisan 2022 10:32 - Güncelleme : 21 Nisan 2022 12:27

Yerli otomobil TOGG için en büyük hamle geliyor: Meclise sunulacak tasarıda dikkat çeken detay

Türkiye’nin milli gururu yerli otomobil projesi TOGG için nefesler tutuldu. 2023 yılında yollarda göreceğimiz yerli otomobil için yeni adımlar atılmaya devam ediyor. Yerli projeleri kapsayacak "Büyük Türkiye-Büyük Yatırım Modeli”nin ilerleyen günlerde TBMM’ye sunulması bekleniyor. İşte milli gururumuz TOGG ve diğer yerli projeleri için hazırlanan yasa teklifinin detayları…

Yerli otomobil TOGG için en büyük hamle geliyor: Meclise sunulacak tasarıda dikkat çeken detay

Yerli otomobilimiz TOGG için geri sayım sürüyor. 2023’te yollara çıkması beklenen yerli otomobil için yeni adımlar atılmaya devam ediyor.

Sabah gazetesinin haberi göre, AK Parti, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında başlayacak yeni dönemle birlikte "Büyük Türkiye-Büyük Yatırım Modeli"ne geçmeye hazırlanıyor. Önümüzde günlerde TBMM’ye sunulacak yasa ile birlikte yerli otomobil TOGG başta olmak üzere diğer büyük yatırımların altyapısı oluşturulacak.

MEGA SANAYİ SİTESİ HAMLESİ

Teklif kapsamında endüstri sanayi bölgeleri ile ilgili önemli değişiklikler yapılacak. Büyük ölçekli yatırımlar için uygun bir yatırım ortamı sağlanması, bu amaçla endüstri bölgelerinin daha işlevsel hale getirilip daha fazla katma değer yaratması amaçlanıyor.

Yerli otomobil gibi projeler için mega sanayi siteleri kurulması da hedefleniyor.

TOGG FABRİKASINDA SONA DOĞRU

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Togg'un Twitter hesabından Gemlik tesisindeki çalışmalara ilişkin bir paylaşım yapıldı. Togg'un boya tesisinin yüzde 96'sının, gövde tesisinin yüzde 92'sinin ve montaj tesisinin de yüzde 89'unun tamamlandığı bildirildi. Togg, 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...