Tgrt Haber
29 Nisan 2022 22:37 - Güncelleme : 29 Nisan 2022 22:59

TOGG kaç lira olacak: Yerli elektrikli otomobil almak şimdiden hayal gibi

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu tarafından elektrikli olarak yapılan TOGG’u almak şimdiden hayal oldu. Döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar, ÖTV ve vergiler ile birlikte elektrikli araçların fiyatları uçuşa geçti. Durum böyle olunca 2023 yılında yollarda görülmesi planlanan TOGG’un fiyatının yükselmesi bekleniyor.

Yerli otomobil TOGG için geri sayım sürüyor. Birçok farklı alanda adımlar atılmaya devam ederken 2023 yılında yollarda olması planlanıyor. Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında yollarda olacak olan TOGG katıldığı uluslararası fuarda milli gururumuz oldu. Büyük ilgi gören TOGG fuarlarda tam not aldı.

TOGG PİSTLERİN TOZUNU ARTTIRDI

Bursa’nın Gemlik ilçesinde fabrika inşaatı sürerken pistteki ilk deneme sürüşü geçtiğimiz günlerde bakanların katılımı ile gerçekleşti.  ‘Yüksek hız pisti’, ‘bozuk yol pisti’, ‘özel manevra alanı’ gibi farklı ihtiyaçlara göre tasarlanan pistte, Togg prototipleri test edilecek. Ürün geliştirme ve kalite süreçlerinin test edileceği pistin yapımı 3 aylık sürede tamamlandı.Yaşanan gelişmeler yakından takip edilirken elektrikli araçlardaki yüksek fiyatlar dikkat çekti. Yerli otomobilin fiyatının ne kadar olacağı tartışmaları sürerken ‘yüksek fiyatlar’ nedeniyle TOGG’un da yükselmesi bekleniyor.

TOGG’UN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Elektrikli otomobil hayalini elektrik çarpmış durumda. Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, vergiler, ÖTV ve kur farkı ile fiyatının çok yüksek olması bekleniyor.  Türkiye’de en ucuz elektrik arabası Renault Zoe 648 bin liradan satışa sunuluyor. Hyundai Kona ise 768 bin TL’den satışa sunulurken Mini ise 1 milyon liradan fiyatları sunuluyor. 

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR CEP YAKIYOR

Volvo’nun iddialı modeli XC40 Recharge 1 milyon 280 bin TL’den satılıyor. Almanya’nın ürettiği Mercede EQA 1 MİLYON 535 bin lira satış fiyatı. BMW İX3 ise 2 milyon 100 bin TL’den alıcı buluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
blob 1 Mayıs 2022 09:08

sana hayal bana hayal belki ama yollardaki son model alman arabaların sayısını fark ettin mi? burası İstanbul değil, yakın bir yer, 7 milyonluk, 3 milyonluk, 1 milyonluk araç görmek şaşırtmıyor artık bizi, hele ki çocuğu okuldan almaya gittiğimde gelenleri görün, şampiyonlar ligi.

Omer 1 Mayıs 2022 01:34

Lira ile tl arasinda ki farki biliyosunuzdur umarim.

Vatandaş30 Nisan 2022 22:39

Yerli otomobilimiz neden döviz kuruyla hesaplanıyor

Kero30 Nisan 2022 20:05

Ya bari siz yapmayın bir proje yapılıyor daha ortaya çıkmadan şöyle olacak böyle olacak hele bismillah ya

Sonraki Haber Yükleniyor...