Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 11:08

TOGG’dan sonra ikinci yerli araç: İnegöl’de üretilecek

Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Saloni ve Erhun Metal firmaları şehir içi kısa mesafelerde kullanılmak üzere elektrikli araç üretmek için kolları sıvadı. Amperino ismindeki SUV görünümlü elektrikli aracın marka tescilini alan firma üretim için geliştirdiği projenin tanıtımını önümüzdeki günlerde yapmaya hazırlanıyor.

TOGG’dan sonra ikinci yerli araç: İnegöl’de üretilecek
TOGG,yerli araç,Amperino

İnegöl'de yıllardır mobilya sektöründe hizmet veren Saloni ve metal sektöründe hizmet veren Erhun Metal TOGG yerli aracından cesaret alarak otomobil sektöründe üretim yapmaya başladı. 10 yıldan fazla sürede altyapısına 25 milyon liranın üzerinde yatırım yaparak ortaya çıkardıkları ortak girişim, 80 kişilik personeliyle şehir içi kısa mesafe kullanımları için elektrikli araç üretimi yapacak. 

TOGG’dan sonra ikinci yerli araç: İnegöl’de üretilecek

FİYATI 40-60 BİN LİRA ARASINDA OLACAK

Yerli aracın fiyatının 40 ila 60 bin lira arasında olacağı tahmin ediliyor. Firmanın yakın ve orta gelecekte üretim vizyonunda 4 tekerlekli kapalı ve açık elektrikli mini otomobiller, elektrikli go-kart araçları, elektrikli engelli arabaları, elektrikli motosiklet ve bisikletler, elektrikli ATV, elektrikli tarım aletleri, elektrikli insanlı drone bulunuyor.

TOGG’dan sonra ikinci yerli araç: İnegöl’de üretilecek

100-150 KM MENZİLİ OLACAK

Şehir içi kullanımına uygun olarak tasarlanan yerli araç 100-150 kilometre menzile sahip olacak. 4-6 kişi taşıma ve yüksek mesafe ve hız için geliştirilen, ilk etapta, şehir içi kısa mesafe kullanımına yönelik, en az ağırlığa sahip, küçük boyutlu, kompozit malzeme yoğunluklu, 2 kişilik, saklama ve bagaj bölümüne de sahip, güvenlik detaylarının çözüldüğü, şarj ve kullanımda güneş enerjisinden de faydalanacak bir model olacak. 

TOGG’dan sonra ikinci yerli araç: İnegöl’de üretilecek

SERİ ÜRETİM OLACAK, 5 MİLYAR TL FİNANSMAN HEDEFLENİYOR

Firme 5 yıl içinde 1 milyar TL’lik yatırımın ardından, halka arz ile borsada işlem göremeye başlamasıyla 4-5 milyar TL finansman sağlamayı hedeflediyor. Yerli elektrikli aracın temmuz ayı içerisinde tanıtımının yapılması planlanıyor.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...