Tgrt Haber
07 Şubat 2022 14:28

TOKİ indirim kampanyası ne zaman başlıyor? 2022 TOKİ indirim kampanyasına kimler başvurabilir?

Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar için TOKİ indirim kampanyası geliyor. Geçen yıl iki kez uygulanan indirim kampanyasının bu senede yapılacağı müjdesini alan vatandaş başvuruların ne zaman başlayacağını ve şartların neler olduğunu araştırıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, TOKİ indirimleri ile ilgili müjde verdi. Peki, 2022 TOKİ indirimi ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ indirim kampanyası için tarih verdi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ indirim kampanyası için tarih verdi

TOKİ indirim kampanyası ne zaman, başvurular başladı mı sorusu milyonlarca vatandaşın yüzünü güldüren haberin ardından en çok merak ettiği konu oldu. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yaptığı konutları vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, mart ayında TOKİ konutlarına ilişkin yeni bir indirim kampanyası düzenleyeceklerini açıkladı. Peki TOKİ indirim kampanyası ne zaman? 2022 TOKİ indirim kampanyası başvurusu ne zaman, kimler yararlanabilir ve şartları nelerdir?

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI 2022 NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşların ev sahibi olma imkanı sunan kampanya dönemi yeniden başlıyor. Ev sahibi olmak isteyenlerin yüzünü güldüren haber Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan geldi. Antalya’da ‘Yeşil Kalkınma Yolunda Türkiye’ temasıyla düzenlenen toplantıya katılan Bakan Kurum, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda yıl içinde 2 ayrı indirim yaptıklarını hatırlattı.

TOKİ indirim kampanyası ne zaman başlıyor? 2022 TOKİ indirim kampanyasına kimler başvurabilir?

Geçen sene iki kez indirim kampanyası yapıldığının altını çizen Bakan Kurum, bu yılda Mart ayı içinde yeni bir TOKİ indirim kampanyası başlatılacağını duyurarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjde verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, mart ayında TOKİ konutlarına ilişkin yeni bir indirim kampanyası düzenleyeceklerini açıkladı.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK, BAŞVURULAR BAŞLADI MI?

Ev sahibi olmak isteyenler için TOKİ konutlarında yeni bir kampanya dönemi başlıyor. Vatandaşlara müjde vereceğini söyleyen Bakan Kurum, “Düzenlediğimiz kampanyalarla; yüzde 20 oranında indirim imkanı sağladık. Kampanyalardan toplam 28 bin vatandaşımız faydalandı. Buradan vatandaşımıza bir de müjde vermek istiyorum. Mart 2022’de TOKİ konutlarımıza dair yeni bir indirim kampanyası daha düzenleyeceğiz” diye konuştu.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Bu yıl uygulanacak kampanyaya ilişkin detaylar henüz netlik kazanmadı. Ancak geçtiğimiz yıl detaylar şu şekildeydi;

Borcun tamamını kapatamayacak olanlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından faydalanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...