Tgrt Haber
29 Mart 2016 16:19

TOKİ İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yeni sosyal konutlar yapacak

TOKİ Başkanı Turan, Anadolu Yakası'nda sosyal konut için yeni alanlar ürettiklerini, ancak olası spekülasyonlar nedeniyle bu yeni alanın nerede olacağına dair bilgi vermeyeceğini söyledi.

TOKİ İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yeni sosyal konutlar yapacak
toki,istanbul anadolu yakası,

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Anadolu Yakası'nda sosyal konut için yeni alanlar üretmeye devam ettiklerini belirterek, "Ancak bu sosyal konutların nerede olacağını söylemeyeceğim, spekülasyon yapılarak fiyatlar artırılıyor." dedi.

Turan, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, geçen yıl konut satışının yüzde 10,6 arttığını belirterek, "Konutta balon kaygısı yok. Bu konu bana da soruluyor. Bilhassa A+ gibi sektörün belli segmentlerinde dönemsel sıkıntılar ve yığılmalar olabilir ama TOKİ'nin yaptığı işlerde gerçekten bir balon yok. Balon patlaması değil talep patlaması yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.
"Kentsel dönüşümde para kazanmıyoruz"
Turan, şu anda 49 ilde aktif kentsel dönüşüm şantiyeleri bulunduğunu, Anadolu'da kentsel dönüşümü para kazanarak değil sübvanse ederek yaptıklarını, 2016'da İstanbul'da da kentsel dönüşümde aktif rol alacaklarını anlattı.
"İstanbul'da sanayi şehirleri kurmayı düşünüyor musunuz?" şeklindeki bir soruya karşılık da Turan, İstanbul'da yer sıkıntısı yaşandığını belirterek, "İstanbul'da bir sanayi tesisi yeri oluşturup üretmeye ve ihale etmeye çalışacağız. Böyle bir çalışma yapıyoruz. Bu, sektörel bazlı da olabilir." bilgisini verdi.
Anadolu Yakası'nda da sosyal konut için yeni alanlar ürettiklerini dile getiren Turan, bu yeni alanın nerede olacağına dair şimdilik bir bilgi vermeyeceğini, söylemesi halinde spekülasyon yapılarak fiyatların artırıldığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...